Svensk Innebandy tar Välkommen till folksporten på turné

Publicerad
Välkommen Till Folksporten Turné Innebandy

I höstas lanserades Välkommen till Folksporten, som en del i vår vision att bli just folksporten, växa ännu mer och nå nya målgrupper. I och med säsongen 2023/24 har vi ökat och nått rekordsiffror. Men vi vill bli ännu fler. Därför åker Välkommen till Folksporten på turné med fem stopp, från juli till oktober, runt om i Sverige.

Efter en på många sätt utmanande pandemi var Svensk Innebandy nere på 107 000 licenser. Idag, efter hårt arbete i distrikt och föreningar kan vi stolt säga att vi är tillbaka där vi var innan pandemin. När säsongen 2023/24 är slut kan vi räkna in cirka 118 000 licensierade spelare där vi också visar på rekordsiffror på tjejsidan.

– Det är oerhört glädjande att se hur innebandyfamiljen runtom i Sverige tagit armkrok i arbetet med att få tillbaka och rekrytera nya spelare, ledare och funktionärer. Resultatet ser vi svart på vitt i statistiken. Publiken börjar komma tillbaka till hallarna och vi krönte säsongen med att slå världsrekordet på Friends Arena. Vi hoppas växa ännu mer kommande säsong, säger Svensk Innebandys ordförande Märit Bergendahl.

Olika insatser har gjorts för att kunna stötta upp verksamheten. Återstartsstödet gav oss möjlighet att sätta upp flertalet utomhusplaner för att öka möjligheten till spontanidrott. Något som nu skett och sker ute på ”Folksportens Arenor” runt om i landet. 

Med stöd från våra partners har vi också kunnat visa upp innebandy i olika skolor. Föreningar har fått möjlighet att ta med utrustning och nya innebandyklubbor via Framtidens Innebandy med vår huvudpartner OBOS.

– Detta är en prioriterad insats från Svensk Innebandy. Vi vill fortsätta det påbörjade arbetet, växa än mer, visa upp vår underbara sport och locka in fler till innebandyn. En del i detta är Välkommen till Folksporten–turnén. En turné med fem stopp runtom i Sverige. Där kommer vi aktivera oss vid olika utomhusplaner och ge möjlighet till prova-på-spel och andra roliga aktiviteter, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Christer Abrahamsson.

I samband med aktiveringen kommer även VM synas för att öka kännedomen om vårt häftiga VM i Malmö som spelas i december 2024. Där herrlandslaget har chansen att vinna ett nytt guld på hemmaplan.

Här nedan hittar ni de fem turnéstoppen. Vi uppdaterar listan med aktiviteter och annat eftersom. 

Med en spridning över hela landet så bjuder vi in till härliga innebandydagar i:

Västernorrland – Sundsvall
Plats: Baldershallen
Dag, tid: 13 juli kl. 11-17, 14 juli 11.00-16.30
Aktiviteter: Speed shooting, prickskytte, teknikbana, 3 mot 3-spel, strafftävling, med mera.
Föreningar på plats: FBC Sundsvall och Sundsvall IBF

Gotland – Visby
Plats: Säveskolan
Dag, tid: 23-24 aug
Aktiviteter: Prova på att spela innebandy, speedshooting, pricksskytte
Föreningar på plats: Hansa Hoburg IF

Dalarna – Borlänge
Plats: Tjärna Ängar
Dag, tid: 30-31 aug
Aktiviteter: Prova på att spela innebandy, speedshooting, pricksskytte
Föreningar på plats: IBF Borlänge 

Norrbotten – Luleå, Finnkampen
Plats: Luleå Energi Arena
Dag, tid: 6-7 sep
Aktiviteter: Prova på att spela innebandy, speedshooting, pricksskytte

Stockholm – Olympiadagen 
Plats: Stadion
Dag, tid: 4-5 oktober
Aktiviteter: Prova på att spela innebandy, speedshooting, pricksskytte

Publicerad av Lisa Eskils

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS