Historiskt elinnebandyläger i Växjö

Publicerad
Växjö2024 Elinnebandyläger
I helgen stod Svensk Innebandy för första gången som arrangör för ett elinnebandyläger i Växjö. Ett arrangemang som uppskattats hos deltagare, föräldrar och medföljare.

För personer med omfattande rörelsenedsättning finns inte många alternativ för att vara del av samma gemenskap man får uppleva i innebandyn. Elinnebandy är en lagsport där alla har samma förutsättningar, anpassade efter individuella behov. Det gör att många personer med olika typer av rörelsenedsättningar kan utöva sporten.

Som del av i processen att ta över ansvaret för parainnebandy har Svensk Innebandy för första gången anordnat ett elinnebandyläger, i samverkan med Parasport Sverige, projektet Elinnebandy är livet och Hjärtebarnsfonden. Lägret var riktade till dels aktiva elinnebandyspelare för att utvecklas, utbyta erfarenheter och lära sig av varandra. Dels nya personer som inte spelat elinnebandy tidigare.

Att arrangera lägret bidrar även till att visa att parainnebandyn, och i detta fallet just elinnebandy, är viktig för Svensk Innebandy, säger Jonatan Petersson, parainnebandyansvarig Svensk Innebandy, och fortsätter:

– Det ska vara en självklar och naturlig del av innebandyfamiljen, där vi vill bidra till att skapa bättre förutsättningar för spelare, ledare och föreningar. Detta är ett steg på vägen.

Lägret hade totalt 14 deltagare från Gävle i norr till Malmö i söder, där bland var det tolv befintliga elinnebandyspelare och två nya som kom för att prova på. Båda dagarna hade flera träningstillfällen med både taktiska övningar och matchspel där allt kulminerade i en turnering på söndagen. Hos deltagarna finns det en gemensam glädje över lägret och helgen i sin helhet.

– Det har varit jättekul, säger Arvid Tiderman, spelare i NHIF elinnebandy från Norrköping.

Vilket även speglades hos andra deltagare.

– Det har varit jättekul nu när vi spelade match och man mixade lagen så man får spela med nya spelare, säger Sebbe Olsson, spelare i Tuna Tanks från Eskilstuna.

Även föräldrar och medföljare har sagt fina ord och uttryckt sin uppskattning av lägret.

– Det här har varit det absolut bästa som har kunnat hända elinnebandyn i Sverige, säger Owe Olsson, ledare i Tuna Tanks. 

– Sen är det kul för oss föräldrar och assistenter att träffas och få ett ansikte på ett annat sätt, att få se att man är inte ensam i det här, säger Emilie Bergström, mamma till en av deltagarna.

Alla fina ord som deltagarna, föräldrar och medföljare delat med sig av under helgen betyder mycket.

– Det känns otroligt glädjande och som ett gott tecken på att helgen varit uppskattad, säger Jonatan Petersson.

Publicerad av Viktoria Wallström

Läs mer om elinnebandy här!
Allmänna Arvsfondens projekt Elinnebandy är livet
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS