I december inleds herrlandslagets jakt på nästa VM-guld. Här är blågults första motståndare. Så ser grupplottningen ut till VM på hemmaplan.

" />

Så ser grupperna ut till VM i Malmö

Publicerad
Vmlottning 2024

I december inleds herrlandslagets jakt på nästa VM-guld. Här är blågults första motståndare. Så ser grupplottningen ut till VM på hemmaplan.

VM i Malmö avgörs den 7-15 december. Världsmästerskapet blir det första på hemmaplan för herrlandslaget sedan Göteborg 2014. Då slutade turneringen på bästa tänkbara sätt för blågult – med ett VM-guld.

I december är det – äntligen – dags igen!

Nu har det lottats vilka som blir Sveriges och de andra nationernas motståndare i gruppspelet. 

Grupplottningen genomfördes i Malmö högst uppe i Turning Torso. På plats fanns representanter från flera av de deltagande nationerna, Internationella Innebandyförbundet, Svensk Innebandy samt flertalet partners. VM-lottningen sändes även live på SportExpressen.

I lottningen fastställdes att Sverige ställs mot Slovakien, Lettland och Finland i gruppspelet. Spelschemat till VM 2024 fastställs vid ett senare tillfälle. 

Se de kompletta grupperna nedan. 

Grupplottning VM 2024
Grupp A
Norge
Tyskland
Schweiz
Tjeckien

Grupp B
Slovakien
Lettland
Sverige
Finland

Grupp C
AOFC 3
AOFC 1
Estland
Kanada

Grupp D
AOFC 2
Slovenien
Polen
Danmark

Fotnot: Det asiatiska/oceaniska-kvalet spelas senare under våren. Spelschemat till VM 2024 fastställs vid ett senare datum.

Vill du uppleva VM på plats?
Läs mer om VM 2024 och säkra dina biljetter – här!

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS