OBOS fortsätter som huvudpartner till innebandyn

Publicerad
Framtidens Innebandy 2022

Bostadsutvecklaren OBOS har sedan 2021 varit huvudpartner till Svensk Innebandy och har tillsammans bland annat arbetat med att rekrytera fler medlemmar till föreningarna genom skolprojekt. Nu förlängs avtalet med målsättningen att få ännu fler unga i rörelse.
”Det här känns otroligt bra och framåtlutat”, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet.

Det var i november 2021 som medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS valde att gå in som huvudpartner till Svensk Innebandy. Tillsammans har parterna därefter arbetat framgångsrikt med att rekrytera, och behålla, fler medlemmar till föreningarna.

Nu står det klart att OBOS förlänger avtalet som huvudpartner. Det nya avtalet gäller i ytterligare tre år.

– Vi har gjort flera initiativ som verkligen gett effekt. Ett är skolprojekt där vi nått ut till tusentals barn och satt fler i rörelse tillsammans med våra föreningar, säger Anki Kjellberg, försäljnings- och partneransvarig på Svenska Innebandyförbundet och fortsätter.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att bygga vidare på vårt goda samarbete.

Huvudfokus i avtalet är att Svenska Innebandyförbundet, tillsammans med distrikt och föreningar, fortsätter med skolprojekt under minst tre år till med stöd av OBOS. Skolkonceptet ”Framtidens innebandy” ska även kunna involvera unga ledare som en utveckling av konceptet.

– Att ha en partner som OBOS är otroligt viktigt för innebandyn. Deras starka fokus på samhällsansvar hjälper oss att bygga innebandyn, attrahera nya spelare och återta en del som vi tappade under pandemin, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangsansvarig på Svenska Innebandyförbundet och fortsätter.

– Tillsammans skapar vi även fler tillfällen för spontanidrott. Att vi nu förlängt avtalet och fortsätter hitta nya sätt för att sätta OBOS och våra medlemmars intressen i fokus känns väldigt framåtlutat och positivt.

Utöver skolprojekt exponeras OBOS som huvudpartner tillsammans med Svensk Innebandys fyra landslag samt under flera evenemang såsom SM- finalen, Euro Floorball Tour och Svenska Cupen.

– Det känns väldigt bra att ha avtalet på plats och tillsammans med Svensk Innebandy fortsätta arbetet med att få fler i rörelse. Enkelheten och tillgängligheten när det gäller innebandy gör det möjligt att aktivera barn och unga i såväl skol- och föreningsmiljö som på hemmaplan mellan husen, säger Christian Alehagen, Chef varumärke och samhällsansvar OBOS i Sverige.

Om OBOS

OBOS är en av Norge och Sveriges ledande bostadsutvecklare. Vi är också en medlemsorganisation med över 500 000 medlemmar och en historia som sträcker sig tillbaka till 1929 då OBOS grundades. Oavsett om våra medlemmar föredrar stadsliv eller längtar efter den lantliga idyllen strävar vi efter att erbjuda bostäder som passar livets alla skeden. Vårt sortiment omfattar allt från villor till moderna flerbostadshus, i såväl storstäder som mindre orter.

Under 2022 sålde OBOS 1 068 bostäder i Sverige. Målet är att erbjuda 20 procent av bostadsutbudet i våra storstadsregioner genom boköpsmodellen OBOS Deläga, för att möjliggöra för fler att äga sin egen bostad. Vi är en aktiv del av samhället genom sponsring, vårt program "OBOS ger tillbaka" och fonden OBOS Jubel. Genom att stödja projekt och organisationer som främjar hållbarhet och samhällsengagemang strävar vi efter att göra verklig skillnad i samhället.

För mer information om OBOS, besök obos.se

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Se vårt projekt med OBOS – Framtidens innebandy
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS