Förbundskaptenen om Varbergslägret: "Ömma kroppar efter den här veckan"

Publicerad
Herrlandslaget Varberg Lagbild

Augusti månad inleddes med ett rejält träningsläger för herrlandslaget. I Varberg slipades den spelmässiga grunden och blev startskottet för VM-hösten 2024 i Malmö.

Två träningar per dag och fokus på att få spelsättet att sitta ännu tydligare. Vikten av att ta tillvara på de träningstillfällen som gavs var stor, berättar Thomas Brottman. 

– Vi har inte haft så många tillfällen tidigare men nu känns det som att vi börjar dra igång på riktigt. Det är ett landslagsläger varje månad  mer eller mindre från och med nu och här i Varberg är känslan att vi gjorde vi något riktigt bra, säger förbundskapten Thomas Brottman och fortsätter:

– Senaste lägret i Spanien var mer med idrottspsykologi medans här var det mer fokus på spelet, vad vi vill göra och det har testats mycket. Det är nog en hel del ömma kroppar efter den här veckan också, det har varit mycket spelfokus och träningar varje för- och eftermiddag.

Landslagshösten fortsätter friskt då herrlandslaget åker på två fyrnationsturneringar i form av Euro Floorball Tour (EFT). Första EFT spelas i Schweiz (6-8 september) och månaden efter bär det av till Finland (17-20 oktober).

– EFT-turneringarna kommer bli två rejäla tillfällen att utvecklas med matcher mot topp fyra-lagen i världen. Det är bra med matchspelet såklart med tävlingen som finns där och ett riktigt motstånd. Här i Varberg har det blivit mer att nöta så det blir en annan sak att se i matchspelet. Båda är väldigt viktiga såklart och vi får se till att träna samtidigt som vi tävlar.

Herrlandslagets besök i Varberg innehöll såväl öppna som stängda träningar. Allt från autografskrivande till gemenskapsbyggande aktiviteter har hunnits med. Något som förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén alltid framhåller.

– Under  det här lägret har vi haft en blandat trupp. Både äldre spelare som varit med ett tag med mig och Niklas och yngre spelare som inte varit med lika länge. Där har vi fått till ett utbyte eller en överföring av kultur kan man säga. Det är många äldre som vet vad vi jobbar med inom gruppen och vad vi gemensamt tycker är viktigt och där får vi en hjälp av de äldre, de tar en del av det arbetet vilket är riktigt roligt att se.

Allt som gjorts tidigare och som sker under hösten bygger givetvis upp till decembers stora innebandyevenemang – hemma-VM i Malmö. 

– Det kommer bli fantastiskt. Jag spelade det första hemma-VM:et i Globen och de spelare som var med under hemma-VM i Göteborg 2014 berättar också att det är det roligaste de gjort, säger Thomas Brottman och tillägger: 

– Med det sagt vet vi att det kommer en del utmaningar med att spela på hemmaplan och därmed har vi börjat med att arbeta med de speciella utmaningar som vi kan ställas för redan i våras rent av. 

Biljetter till VM 2024 och mer information om evenemanget hittar du genom den gula knappen här nedanför.

Publicerad av Martin Almroth

Till hemsidan för VM 2024
Raka vägen till biljettsidan för VM 2024

Se videon från Varbergslägret

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS