Damernas U19-trupp till Polish Cup uttagen

Publicerad
U19 Dam I Finland EFT
Den 31 januari till 4 februari spelar U19-damlandslaget Polish Cup i Polen. Här är truppen som förbundskapten Christoffer Suominen och hans stab har tagit ut.

Det stora målet för säsongen. U19-VM spelas 8-12 maj spelas i finska Lahti. Nu börjar VM i vår närma sig på allvar för U19-damerna när laget samlas i samband med Polish Cup.

– Känslan är att det kommer bli lite av ett mini-VM eller ett för-VM om man vill säga så för oss som grupp. Vi får vara tillsammans under många dagar och vi i staben kommer få se spelarna både individuellt och i grupp, säger förbundskapten Christoffer Suominen som ser fram emot turneringen: 

– Vi kommer få spela både gruppspels- och slutspelsmatcher och förhoppningsvis blir det olika matchbilder där vi kan se hur spelarna tar sig an det

Polish Cup har Suominen stora förhoppningar på, både på grund av upplägget men även hur han ser att landslaget tagit kliv under mer eller mindre varje samling som varit.

– Det har känts som att det varit nära under längre tid nu till VM, att det är något på gång. Lägren har blivit bättre och bättre hela vägen tycker jag även om inte spelet stämt helt. För oss är det också mycket andra delar. Vi pratar signalvärden och ingångsvärden i praktiska saker som vi jobbar med och det har märkts av hela tiden tycker jag att vi trappat upp det.

Framförallt är förbundskaptenen nöjd med det senaste lägret i Uppsala i början av december förra året.  

– Där kändes som att vi tog upp det ytterligare en nivå i allt. Det är nog den högsta nivån som vi haft med det här laget och därifrån vill vi ändå utvecklas mer och ta kliv framåt.

En stor del av lagets filosofi är att vara trygga i allt som sker eller kan ske i en match. Att vara väl förankrad i vad laget vill och hur man ska hantera saker är något som Suominen återkommer till.

– Vi kommer inte ha någon match där vi har 60 minuter propagandainnebandy. Det är naivt men vi vill pulsera i matcherna på ett sätt som vi känner oss trygga i.

– Vi ska lära oss att känna igen matchers tendenser och veta vad vi ska göra. Hur vi kan förändra matcher när vi vill producera offensivt eller när vi vill spela defensivare. Det är viktigt för oss och spelarna att få känna att vi kan det här även i landslagsmiljön. Vi ska ha nycklar och känna att vi kan vara trygga i alla lägen.

Många av spelarna i truppen har funnits med under lång tid av den generationens U19-landslagscykel men för staben har det funnits angenäma problem att ta ut truppen. En stor del har därmed fokuserats på att hitta spelarnas roller och det känner förbundskaptenen att de hittat rätt i.

– Det finns en otrolig skicklighet bland individuella spelare men också i olika roller. Rollfördelningen är otroligt stark i den här gruppen. Det finns allt och alla, det finns informella ledare, glädjespridare och sammanhållningen märks av i det här. Det är en otroligt kompetent grupp och en bra spets samtidigt, säger Suominen och sammanfattar sedan:

– Vi är otroligt nöjda med truppen som vi har tagit ut.

Målvakter
Sonya Fredriksson, Täby FC

Louranna Jakobsson, RIG Umeå IBF

Utespelare
Alexandra Carlbom, Älvsjö AIK IBF

Nelly Cerina, RIG Umeå IBF

Elin Dominicus, RIG Umeå IBF

Moa Dybner, IBK Lund Elit

Agnes Engberg, Kais Mora UIF*
Lina Eriksson, Gamla Stan IBK

Thea Ernberg, Tyresö Trollbäcken IBK

Nathalie Gustafsson, Älvsjö AIK IBF

Linnéa Hedman, RIG Umeå IBF

Linneá Hjelm, AIK IBF

Isabell Holm, IBK Lund Elit

Ebba Johansson, Åkersberga IBF**
Moa Kareståhl, RIG Umeå IBF

Ellen Lundin, Pixbo IBK

Hanna Lööw, Täby FC
 
Julia Nilsson, Storvreta IBK

Carolina Peil, Pixbo IBK

Vera Roos, RIG Umeå IBF

Maja Smidner, IBK Lockerud Mariestad
Livia Svartvadet, RIG Umeå IBF
* Ersatt Vera Eriksson, Tyresö Trollbäcken IBK, som lämnat återbud
** Ersatt Mira Markström, Jönköpings IK, som lämnat återbud

Ledare
Christoffer Suominen, Förbundskapten

Susanne Ekblom, Assisterande förbundskapten

Charlotte Fritzell, Team Manager

Maria Sohlin, Materialförvaltare

Anders Laurell, Leg Fysioterapeut 

Tobias Svensson, Scout

Mattias Tiger, Målvaktstränare

Jan Lindberg, Landslagskoordinator

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS