Europcar elektrifierar Svensk Innebandy

Publicerad
Europcarbil folierad bil

Svensk Innebandy lägger i en till växel i sitt hållbarhetsarbete. Tillsammans med vår partner Europcar ställer vi nu om till en hållbar mobilitet och går över till elektrifierade personbilar.  

”Det här känns otroligt bra. Nu kör vi!” säger Stefan Jonasson, marknads– och arrangemangschef på Svensk Innebandy.

Svensk Innebandy och Europcar började samåka som partners i maj 2019 och har sedan dess samarbetat kring flera initiativ, inklusive främjandet av ökad användning av elbilar inom innebandyrörelsen.  

Genom sitt engagemang har Europcar varit en drivande kraft bakom Svensk Innebandys beslut att nu enbart använda elektrifierade personbilar för förbundets personal och ledare. 

– Ända sedan vi förlängde vårt framgångsrika samarbete har vi haft som ambition att växla upp våra insatser inom hållbarhet. Att vi nu bytt till elbilar för vår personal är ett viktigt steg på vår resa, säger Stefan Jonasson, marknads – och arrangemangschef på Svensk Innebandy. 

Utöver att förbundets personal använder sig av Europcar erbjuds även samtliga klubbar och föreningar inom Svensk Innebandy fördelaktiga priser på hyra av bilar, minibussar och transportbilar. En viktig del är landets innebandydomare som genom Europcars breda stationsnät alltid ges möjlighet att ta sig till och från matcher. 

– Beslutet att byta till elbilar ligger helt rätt i tiden. Det är resultatet av ett partnerskap mellan två organisationer som delar många värderingar och en gemensam strävan efter ständig utveckling. Vi arbetar nu vidare för att fortsätta ömsesidigt stärka varandra inom olika områden, säger Alvin Argus, Chief Commercial Officer & Chief Information Officer på Europcar Sverige. 

Svensk Innebandy har till uppgift att utveckla, främja och administrera innebandyn och innebandyfamiljen i Sverige på ett sådant sätt att den står i överenskommelse med den svenska idrottsrörelsens verksamhetsidé.

Europcar är Europas ledande mobilitetsföretag och finns på över 170 platser runt om i Sverige. Hos Europcar går det att boka bil från en timma upp till flera månader. Bolaget drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS