Storpublik såg Pixbo IBK vinna Svenska Cupen

Publicerad
Vinnarepixbosvcup

2336 åskådare hade samlats i Guide Arena för att se Svenska Cupen-finalen mellan IBF Falun och Pixbo IBK. Finalen blev en målrik match när Pixbo IBK säkrade guldet. Slutresultatet skrevs till 6-4 i Pixbos favör. 

Pixbo IBK kom ut starkast i Svenska Cupen-finalen mot IBF Falun. Laget hade 2-0 på resultattavlan vid den första periodens slut efter mål av Marcus Peil och Gustav Fritzell.

Falun kom därefter ikapp målmässigt innan Pixbo återigen trampade iväg i protokollet. Laget vann till slut med 6-4 och Pixbo säkrade därmed sitt första guld i Svenska Cupen på herrsidan.

– Fantastiskt kul att äntligen få vinna med det här gänget. Jag är inne på min fjortonde säsong i Pixbo utan att ta någon titel. Även om det inte är ett SM-guld så betyder det mycket, säger Pixbos målvakt Jon Hedlund efter segern.

Hedlund storspelade i målet och svarade för flertalet svettiga räddningar under matchens gång. Målvakten blev även utsedd till matchens lirare i finalen för Pixbos del.

– Överlag är jag nöjd efter den här insatsen. Sen jag är alltid sån att jag tycker ska ta någon boll till här och där men så är innebandy, så länge man gör några bra räddningar är det okej att släppa in något mål ibland.

På väg mot dagens match slog Pixbo ut både Växjö IBK och Storvreta IBK innan laget besegrade Falun i finalen. Ett styrkebesked, menar Hedlund.

– Mycket svårare väg fram får man inte. Det betyder mycket att vi visar för oss själva och alla andra att vi kan vinna de här matcherna mot de bästa lagen när det gäller något.

– Vi behöver samla finalrutin. Ska vi stå i en SM-final och spela den i slutet av säsongen och vinna den tror jag det här är otroligt värdefullt att veta hur vi ska ta oss an en final och reda ut det.

Matchfakta
IBF Falun-Pixbo IBK 4-6 (0-2, 2-2, 2-2)

Första perioden
0-1 (06.29) Marcus Peil (Patrik Gustavsson)
0-2 (12.53) Gustav Fritzell (Oskar Weissbach)

Andra perioden
1-2 (12.46) Omar Aldeeb (Emil Ruud)
2-2 (14.17) Malte Lundmark (Emil Nilsen)
2-3 (15.13) Daniel Kalentun (Felix Lanver)
2-4 (17.40) Daniel Kalentun (Filip Kalentun)

Tredje perioden
2-5 (04.22) Oskar Weissbach (Daniel Kalentun)
3-5 (05.33) Omar Aldeeb (Emil Ruud)
3-6 (14.12) Arvid Äse (Daniel Kalentun)
4-6 (17.15) Emil Ruud (Simon Cederström)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS