Nacka satsar på skolbesök med mobil utomhussarg – finansierad av OBOS Jubel

Publicerad
OBOS Jubel Nacka Två Spelare.Jpg

Kanslichefen Jeanette Eriksson i Nacka IBK är i full gång med föreningens skolprojekt. Senaste besöket var på Myrsjöskolan under en lunchrast där hon i samarbete med skolans rastvakter bjöd in till spontan innebandy med föreningens nya mobila utomhussarg.

– Vid skolbesök har jag med mig utomhussargen, bollar och västar. På Myrsjöskolan deltog elever från 6-årsverksamheten till högstadiet. De yngre var lite försiktiga men de äldre hoppade in direkt, berättar Jeanette Eriksson.

Nacka IBK har 1000 medlemmar och målet om att få fler barn i rörelse. För att lyckas med det har man valt att satsa på både bredd och elit.

– Hos oss finns det olika vägar att gå som junior. Vi har en innebandyskola för de yngsta, ett damlag som precis åkt ur SSL, ett herrlag i division 1, ett paralag, ett Innebandy-plus-lag med en snittålder om 75 år, och två veteranlag (dam och herr), berättar Jeanette Eriksson.

Söker upp barn för att visa sporten

Den nya mobila utomhussargen har en viktig funktion för att man ska kunna visa upp sporten för barn och unga.

– Nacka är stort och det finns andra välfungerande innebandyklubbar här, så vi har några prioriterade områden såsom barn i Fisksätra och Saltsjöbaden.

Planer om en plantskola

Jeanette Eriksson har fler idéer för hur Nacka IBK ska få in nya och nyfikna.

– Våra tränare är föräldrar som jobbar ideellt, och det finns ett maxantal de kan ta in i varje lag. Eftersom vi inte vill tappa barn som vill börja, hoppas jag på en plantskola med träning 1-2 dagar i veckan ledd av unga ledare. När barnen lärt sig grunderna i innebandy slussas de vidare in i ett lag. Men först måste vi hitta ett sätt avlöna de unga ledarna, berättar Jeanette Eriksson.

Publicerad av Martin Almroth

OBOS Jubel Nacka
Ansök till OBOS Jubel med din förening

Mer från samarbetet med OBOS

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS