Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

EFT ställs in - läger på hemmaplan att vänta

Landslagsturneringen Euro Floorball Tour, som planerades i Schweiz 16-18 oktober för herrlandslag och U19-herrlandslag, ställs in. I stället planeras läger på svensk mark för landslagen.
– Landslagsverksamheten är oerhört viktig för oss och därför var det självklart att hitta alternativ för helgen, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup.

Sveriges herrlandslag och U19-herrlandslag skulle på torsdag åka till Schweiz för att spela landslagsturneringen Euro Floorball Tour, mot den arrangerande hemmanationen samt Tjeckien. Men under måndagen kom beskedet från Schweiziska Innebandyförbundet att turneringen ställs in.

– Ett väntat beslut som ligger helt i linje med hur vi ser på att spela internationella matcher i nuläget. Vi fattade samma beslut för Sveriges räkning om att inte delta under måndagen innan beslutet kom från Schweiz. För oss är det en fråga om hälsa och trygghet. När smittan ökar runtom i Europa är det inte är säkert att skicka drygt 60 personer till Schweiz. Samtidigt är landslagsverksamheten oerhört viktig för oss att hålla igång när det är internationella fönster. Den är viktig ur flera perspektiv; elit, bredd och även för att locka nya utövare till vår sport. Därför var det självklart att hitta alternativ för helgen. Vi ser det inte som att vi ställer in – vi ställer om, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup.

I stället för Euro Floorball Tour planeras nu läger i Gävle för herrlandslaget, och i Nyköping för U19-herrlandslaget.

– Vår organisation med landslagschef Joakim Lindström i spetsen har arbetat intensivt de senaste dagarna för att få till bra lösningar för att ta vara på de dagar landslagen kan och ska samlas, eftersom det nästa år väntar VM för samtliga våra landslag, säger Mikael Ahlerup.

Kontakt:
Mikael Ahlerup, generalsekreterare Svensk Innebandy, tel: 070-585 36 46
Joakim Lindström, landslagschef Svensk Innebandy, tel: 070-919 19 17
Anton Rosenblad, tf kommunikationschef Svensk Innebandy, tel: 072-722 49 23

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-12, kl 17:14