Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Krister Azelius kliver av styrelsen

Svenska Innebandyförbundets styrelseledamot Krister Azelius har valt att inte fullfölja sin mandatperiod.

Krister Azelius har suttit i Svenska Innebandyförbundets styrelse sedan 2013 och varit en stor del i flera viktiga beslut som har tagits inom svensk innebandy. Inför Förbundsmötet den 16 juni hade han ett år kvar på sin mandatperiod, men väljer i stället att kliva av.

- Jag har efter många års stimulerande arbete inom innebandyn bestämt mig för att av olika skäl inte fullfölja min mandatperiod som ledamot i Svenska Innebandyförbundets styrelse. Jag tycker att tidpunkten för mig att lämna är lämplig då en i stora delar ny styrelse ska tillsättas, en styrelse som självklart kommer att agera mer långsiktigt än det år som jag har kvar på mitt mandat. Självklart fullföljer jag mitt uppdrag till Förbundsmötet, säger Krister Azelius.

Valberedningen lämnade i veckan sitt förslag till val av ny ordförande till styrelsen, då det sedan tidigare är klart att ordföranden Tomas Engholm inte ställer upp för omval. Valberedningens förslag är nuvarande ledamoten, tillika vice ordföranden, Märit Bergendahl som ny ordförande.

- Jag har under flera års tid haft förmånen att arbeta med Märit Bergendahl i förbundsstyrelsen och dessutom kommit att bli god vän med henne liksom med några av de övriga i förbundsstyrelsen. Inte minst har jag satt ett stort pris på att få arbeta med och få hjälp av alla duktiga och engagerade medarbetare på det hårt arbetande kansliet, säger Azelius och fortsätter:

- Min uppfattning är att Märit Bergendahl är ytterst lämplig att ta över ordförandeskapet nu när Tomas Engholm har beslutat sig för att lämna. Märits integritet och ledaregenskaper såväl som hennes gedigna kunskaper inom många olika områden – däribland den viktiga balansen mellan bredd och elit – kommer att vara innebandyn till stor nytta framöver. Jag tycker också att den sammansättning i övrigt som valberedningen föreslår ser spännande ut och jag är övertygad om att den nya styrelsen kommer att utveckla Svensk Innebandy i rätt riktning.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55