Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Åsa Karlsson förlänger som förbundskapten

I december ledde hon Sverige till sitt åttonde raka VM-guld under hemma-VM i Uppsala. Nu står det klart att Åsa ”Kotten” Karlsson förlänger som förbundskapten för damlandslaget och tar sikte på VM i Singapore, 2023.

– Det känns fantastiskt kul att få fortsätta på den resa vi börjat med damlandslaget och ledarstaben, säger förbundskapten Åsa “Kotten” Karlsson.

Åsa ”Kotten” Karlsson tog över som förbundskapten för det svenska damlandslaget 2018 efter att Andreas Lundmark lämnat posten. Tillsammans med Åsa Karlsson har Sverige fortsatt att vara världsledande och damlandslaget har vunnit samtliga VM-matcher sedan dess med VM-guld 2019 och 2021 som facit. Två guld som var Sveriges sjunde och åttonde raka.

Nu står det klart att det blir en fortsättning i blågult för förbundskapten Åsa Karlsson som förlänger sitt avtal över VM 2023. En förlängning som Svensk Innebandy är mycket nöjd med, berättar elit- och landslagschef Sofie Andersson.

– Det känns otroligt bra att vi nu förlängt med Åsa och kan satsa fullt ut mot det stora målet att vinna VM-guld i Singapore 2023. Åsa är en fantastisk ambassadör för Sverige och hon har en stor passion för vår sport. Hon står för ett tydligt ledarskap, ställer krav på sin omgivning och har ett starkt driv för utveckling. Hon är vidare också en lagspelare, som genom delaktighet och samverkan försöker få ut det bästa från alla i teamet och hon har en stor omtanke för människan och inte bara dennes prestationer. Jag är stolt över att ha Åsa i teamet, säger Sofie Andersson.

Åsa Karlsson själv gläds över möjligheten att få fortsätta leda Sverige mot nya framgångar där det självklara målet är att ta det nionde raka VM-guldet i Singapore, 2023.

– Det känns väldigt inspirerande och fantastiskt roligt att få fortsätta den här resan och vara en del av Svensk Innebandy och den här ledarstaben. Jag är oerhört stolt och tacksam att jag får fortsätta jobba med det bästa jag vet, innebandy på högsta nivå, säger Åsa Karlsson.

Utöver Åsa Karlsson så förlänger även team manager Josefina Eiremo samt Per Tjusberg och Joel Rauswall. Tjusberg och Rauswall gör också en rockad i ledarstaben där Per Tjusberg går från assisterande förbundskapten till läktarcoach medan Joel Rauswall gör motsatt förflyttning från läktarcoach till assisterande förbundskapten.

– Det känns såklart jätteroligt. Det är ett häftigt uppdrag att få fortsätta jobba med den här staben, den är otroligt kompetent och utvecklingsdriven. För mig var det inga tveksamheter när jag fick frågan, säger Joel Rauswall som fortsätter att berätta om utmaningen som väntar framöver för damlandslaget:

– Vi är jagade hela tiden, så var det inför hemma-VM också, och vi märker att motståndet blir bättre och bättre hela tiden. Vi är fortfarande väldigt utvecklingsdrivna i damlandslaget och det är mycket som talar för att vi också ska bli bättre och bättre. 

Elit- och landslagschef Sofie Andersson ser mycket positivt med den omgruppering som nu sker inom landslagsledningen.

– Hela landslagsstaben har gjort ett fantastiskt jobb och vi är väldigt nöjda med deras arbete hittills. Självklart sett till resultat, men även utifrån hur de utvecklat laget och spelet. Samtidigt är både jag och resterande staben medvetna om att det finns mer att hämta och jobba med. Genom denna omgruppering är vi övertygade om att vi tar tillvara på allas kompetens på bästa sätt. Jag ser fram emot att tillsammans fortsätta på vår inslagna vinnarväg, driva utvecklingen framåt och vara världsledande inom daminnebandyn, avslutar elit- och landslagschef Sofie Andersson.

Just nu förs samtal med övriga inom landslagsledningen och nyheter kring detta kommer inom en snar framtid. Kontrakten med Åsa Karlsson, Joel Rauswall, Per Tjusberg och Josefina Eiremo är skrivna över VM 2023.

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-03-13, kl 14:47