Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Welcome Cup bjuder in för femte gången

För femte året i rad arrangeras Welcome Cup i Göteborg. Cupen riktar sig till alla lag som verkar för inkludering och mångfald.

Den 4 april avgörs den femte upplagan av Welcome Cup i Göteborg, cupen som riktar sig till integrationslag, men alla är självklart välkomna även om man inte kommer att vara med på själva cupen. Nytt för i år är att Svenska Innebandyförbundet kommer att arrangera en konferens den 3 april för att möjliggöra kunskapsutbyte hos ledare med lag som ska eller har ambitionen att delta på cupen.

Cupen har spelats sedan 2016 och blev redan då en succé och i år spelas alltså den femte raka upplagan av cupen som är ett samarrangemang av de föreningar som tillhör Västsvenska Innebandyförbundet och genomförs helt utan vinstintresse. Allt för att minimera anmälningsavgiften och minska trösklarna.
- Det är väldigt kul att den 4 april kunna arrangera den femte upplagan. Vårt syfte är att skapa en mötesplats som ska vara en givande och rolig dag för alla som är på plats, säger initiativtagare och arrangören Pontus Berger och fortsätter

- Det kämpas visserligen om bucklor men det viktigaste är att skapa ett sammanhang och mål för olika initiativ runt om i landet. Vi vill visa att innebandyn bidrar till en positiv samhällsutveckling samt få fler att upptäcka vår fantastiska sport.

Spelformen är beroende av hur många lag som deltar. Spelschemat kommer att läggas upp så att alla spelar så många matcher som möjligt, räkna med minst fyra matcher. Speltiden kommer att vara 2 x 15 minuter med sista minuten effektiv speltid.

Läs mer om Welcome Cup och anmäl laget

Tidigare års vinnare:
2016: Bergsjön SK
2017: FBC Lerum
2018: Frölunda IBK
2019: Frölunda IBK

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56