Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Lundgren om gulddrömmen: "Vill ta tillbaka det som är vårt"

U19-herrlandslagets målvakt Kalle Lundgren har varit given mellan stolparna under alla samlingar under säsongen. Samtidigt har han utvecklats till en ännu bättre målvakt, menar han.
- Jag har tagit stora kliv.

U19-VM i kanadensiska Halifax startar på onsdag. Sverige jagar VM-guldet och en viktig kugge i laget är målvakten Kalle Lundgren från Pixbo Wallenstam IBF. Han har presterat på topp på de samlingar U19-landslaget har haft under säsongen och menar själv att han har utvecklats mycket den senaste tiden.

- Jag har tagit stora kliv. Jag har blivit säkrare i mitt spel och blivit mer bekväm med spel på högre nivå. Jag har haft en ganska stor roll i division 1-laget till skillnad från förra året. Det har blivit färre juniormatcher och jag har tränat en del med SSL-laget. Jag är nöjd med säsongen, men jag är inte mätt ännu, säger han.

U19-herrlandslaget har spelat fem matcher den här säsongen. Det har blivit idel storvinster, förutom i den sista matchen mot Finland i Finnkampen där det blev en uddamålsförlust. När nu VM står för dörren är dock Lundgren säker på att Sverige kommer prestera – och vinna.

- Vi är bättre fysiskt tränade än de andra landslagen. Vi klarar av spelet och det fokus som krävs på högre nivåer. Alla behärskar spelet när det gäller. Det är det som gör oss så bra som grupp och det är det som talar för att vi vinner. Vi vill ta tillbaka det som är vårt.

U19-VM spelas 8-12 maj i kanadensiska Halifax.

Officiell hemsida
Livesändningar

Spelschema (lokala tider i Halifax):
Sverige-Tjeckien, 8/5 16.00
Slovakien-Sverige, 9/5 16.00
Sverige-Danmark, 10/5 10.00
Semifinal, 11/5 13.00/16.00
Bronsmatch/final, 12/5 15.00/18.00

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55