Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hett derby väntar i kvällens möte i Svenska Cupen

Det vankas ett hett derby ikväll när Team Thorengruppen och Dalen drabbar samman i Svenska Cupen. Lagen möttes tidigare under säsongen i DM-final, en match som Team Thorengruppen gick segrande ur, och tränaren Magnus Norrman tror att hans Thorengruppen kommer att möta ett revanschsuget Dalen ikväll.

- Det känns som att de fick lite grus i maskineriet under förra matchen när vi löste deras presspel på ett magiskt sätt. Jag hoppas att vi kan göra det ikväll också, säger Magnus Norrman.

Kvällens möte mellan Team Thorengruppen och Dalen i Svenska Cupen kan bli en riktigt rysare. Lagen har en lång rivalitet bakom sig och Team Thorengruppens tränare Magnus Norrman menar att det blir extra viktigt att vinna just när det är lokalkonkurrenten Dalen som står på andra sidan planen.

- Det är klart att det slår ganska hårt, det är nästan viktigare än att vinna över andra lag när det är så här lokalt. Sen är det extra viktigt att vinna mot just IBK Dalen för att de har varit framgångsrika i Umeå under en lång tid. Det var egentligen under andra halvan av förra säsongen som vi tog mer poäng än dem och det var ganska starkt - de är ju ändå ett slutspelslag, säger Magnus Norrman.

För Norrman och Team Thorengruppen så finns det några nycklar i spelet som blir extra viktiga idag för att laget ska gå segrande ur kvällens derby. 

- Hårt jobb och att vi går rakt på kassen och att vi sätter spelvändningarna. Gör vi det så kommer Dalen inte att ha en chans.

Matchen sänds live på Innebandy.tv med sändningsstart 18.25 - och Norrman ser flera anledningar till varför man som åskådare ska välja att se kvällens derby.

- Det är ett derby och det kommer att smälla på bra. Det kommer att bli en totalinnebandy och vara otroligt roligt att se på även på plats men även från sidan av. I och med att det är lokalkonkurrenten på andra sidan och att många av våra spelare har spelat i Dalen och vice versa så kan det bli roligt. Det kan bli lite böljande spel och det är alltid publikfriande istället för att man står och rullar back-back i tjugor minuter. Mycket mål och mycket känslor. Sen att vara storebror i Umeå är ganska viktigt för Umeå är en stor innebandystad, så det kommer att vara roligt att se på, avslutar Norrman.

Returmötet mellan Team Thorengruppen och Dalen spelas den 15 september.

Läs mer om Svenska Cupen här.

Se kvällens derby i Svenska Cupen mellan Team Thorengruppen och Dalen här.

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-09-07, kl 13:07