Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Förbundskaptenerna fortsätter i U19-damlandslaget

Nu står det klart att förbundskaptenerna i U19-damlandslaget, Camilla Granelid och Johan Hydling, fortsätter över U19-VM 2022.

Förbundskaptenerna och resten av ledarstaben laddar för två VM på två år. Först i Uppsala, sedan i Wellington på Nya Zeeland 2022.

– Som vanligt är det inspirerande att gå in i en landslagsresa. I Uppsala medverkar spelare födda 2001 -02, och på Nya Zeeland 2003-04. Vi är stolta över att få fortsätta landslagsuppdraget med vår grymma stab; Torbjörn Sjögren, Fredrik ”Figge” Olsson, Annelie Fridén, Malin Karlgren, Patric Löfborg och Pontus Boman. Alla är med och bidrar på ett fantastiskt sätt, säger Johan Hydling.

För att bättre kunna hinna med att se fler spelare runt om i landet har en ny roll tagits fram: landsdelsscouter. Samarbetet med de nya scouterna och föreningarna ute i Sverige är otroligt viktigt för förbundskaptenerna.

– Ja, nytt för året är våra landsdelsscouter. De kommer hjälpa oss att se fler spelare live och vara delaktiga kring breddläger och regionläger. Det handlar om Ove Johansson, Alexander Vestman och Edvard Wiberg, berättar Camilla Granelid.

– Klubbar och klubbledare gör ett otroligt jobb för att skapa förutsättningar för spelarnas fortsatta utveckling. När vi ringer runt i innebandysverige finns det en härlig glöd för spelarna, fortsätter Hydling.

U19-VM i Uppsala har redan flyttats två gånger, och ledarstaben och spelarna jobbar hela tiden för att vara beredda på förändringar utifrån det rådande läget. Något som lett till att förbundskaptenerna fått arbeta längre med samma trupp än vad de vanligtvis får göra och att spelarna är ett år äldre än de vanligtvis är när de spelar VM.

– Spelarna är som vanligt på tårna och ger järnet i sina klubblag där vi följer deras framfart. Vi får på resan tillsammans vara alerta och redo. Detta med avseendet att styra om verksamheten utifrån coronaläget i de fall det behövs. En grundplan A med beredskap för en plan B vid t.ex. ett inställt EFT i november. Vi kollar enbart efter vilka möjligheter vi har, om/när förutsättningarna förändrats, säger Hydling.

– Fortsatt hårt och dedikerat jobb krävs av oss alla. Det är full fart mot ett unikt U19-VM i Uppsala, då tjejerna har hunnit bli ett år äldre än vad de vanligtvis är under VM. Resan mot Nya Zeeland 2022 smyger igång parallellt, säger Granelid.

Landslagschefen Joakim Lindström är mycket nöjd med ledarstaben för U19-damerna.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera att nuvarande U19-stab på damsidan fortsätter över VM 2022. Det är en oerhört skicklig, sammansvetsad och välmående ledarstab som med stor värme, passion och mod skapat en miljö för såväl utveckling som prestation för spelare som fortfarande är i början av sina elitkarriärer.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-10-28, kl 08:00