Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Enström siktar på sitt femte VM

Han har vunnit två VM-guld på fyra världsmästerskap och gjort 181 poäng i de blågula kläderna. Nu har Rasmus Enström tagit sikte på att spela sitt femte VM. 

– Jag känner revanschlust nu efter de senaste VM-torskarna mot Finland, så det skulle vara oerhört stort att få vinna guld på deras hemmaplan. 

Säsongen har börjat starta upp för många lag runt om i Sverige och förberedelserna för landslagsspelarna är i full gång för att kunna ta en plats till kommande VM-läger och även VM-truppen.   

– Det är alltid en stor ära att spela VM och det är det jag siktar på. Jag känner revanschlust nu efter de senaste VM-torskarna mot Finland så det skulle vara oerhört stort att få vinna guld på deras hemmaplan, säger Enström.    

Den 4-12 december spelar Sverige VM i Hartwall Arena i Helsingfors och nu närmast väntar ett läger för aktuella landslagsspelare, den 1-6 september i Växjö. Där de ska kunna förbereda sig och spela ihop sig inför VM. 

– Som alltid är det viktigt att hitta en toppform till VM, så att kroppen mår som bäst och att spelet sitter.  Det är målet och något som blir viktigt i höstens förberedelser, säger Enström.  

Enström och hans klubblag Falun har gått in i hallen och kört sina första träningsmatcher. Han menar att det är kul att äntligen få lira matcher igen och träna med laget och hoppas på att serien kan dra igång i september.  

– Vi har kört mycket i spåren nu under försäsongen och det är kul att säsongen börjat dra igång. Vi är några stycken i Falun som är aktuella för VM så det gör det nästan enklare att gå till träningarna, vi gör förberedelserna tillsammans.  

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 1-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56