Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare, kandidat 2: Mattias Samuelsson

Lagkaptenen i regerande svenska mästarna Storvreta har burit sitt lag den här säsongen. Nu är Mattias Samuelsson nominerad till Årets spelare.
- Jag har behövt det här kaptenskapet, säger han.

Gammal är äldst, brukar det heta. Det stämmer bra på Mattias Samuelsson. Han är näst äldst i Storvretas lag, men kanske även den bästa. Förra säsongen tog han över kaptensbindeln när Mika Kohonen lämnade laget – något som har stärkt honom.

"Det har varit viktigt för mig och för min utveckling att ta ett större ansvar runt omkring"

Mattias, Samuelsson, Storvreta IBK

- Jag har behövt det här kaptenskapet. Förra säsongen tog jag över och växte av det. Det har varit viktigt för mig och för min utveckling att ta ett större ansvar runt omkring. Det har bidragit till att jag har tagit större steg på banan. Och det kanske blev ännu viktigare i år eftersom vi tappade många namnkunniga spelare till säsongen.

Samuelssons säsong har varit lång med Champions Cup, VM, förlängt spelschema i SSL och nu slutspel. Men det är nu han är som bäst.

- Det känns som att jag har gjort en bra säsong. Jag har hållit mig på en hyfsat jämn nivå och jag känner själv att det har gått bra. I år har jag haft mycket powerplay-tid. Då gör jag mer poäng. Jag har alltid försökt vara en offensiv back, men alltid prioriterat defensiven. Jag vill stänga bakåt. Jag ser ett värde i att stänga nollan bakåt i min femma.

Fakta
Namn: Mattias Samuelsson

Klubb: Storvreta IBK
SSL-poäng 2016/17: 35 (18+17)

Motivering:
”Han har varit genomgående Storvretas bästa spelare den här säsongen. Samuelsson gör aldrig en dålig match. Han är ett stort offensivt hot, trots sin ålder spelar han som han vore 10-15 år yngre. Han gjorde en bra VM-turnering och är en bra ledare.”

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55