Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årets spelare 2019/20, kandidat 2: Emelie Wibron

Med både VM- och SM-guld lämnar IKSU:s Emelie Wibron en bra säsong bakom sig. Nu är hon nominerad till Årets spelare.  

- Jätteroligt såklart. Det är alltid kul att vara nominerad till Årets spelare, det är enligt mig det finaste priset man kan få individuellt som innebandyspelare och ett kvitto på att jag gjort en bra säsong. 

IKSU-spelaren Emelie Wibron blev säsongen 2018/19 utsedd till Årets spelare och med ett driv att alltid utvecklas har hon lyckats hålla en hög nivå även i år både i landslaget och i klubblaget och är nu nominerad till Årets spelare.

-Jag tycker att Årets spelare är det finaste priset man kan få individuellt som innebandyspelare, så det är en ära att vara nominerad. Sedan är det roligt att få uppskattning för allt det jobb man lägger ner på och utanför innebandyplan och det är ett kvitto på att jag fortfarande blir bättre och utvecklas, säger Wibron. 

IKSU har haft en fin säsong där de gick genom grundserien nästintill obesegrade och vann 22 av 24 matcher. När säsongen avslutades tilldelades laget även SM-guldet. Men laget har under säsongen haft sina toppar och dalar, menar Wibron.  

- Jag tycker att jag har haft en ganska jämn och hög säsong hela året och det kändes som att formen bara blev bättre och bättre ju närmare slutspelet vi kom. Det gäller väl egentligen både för mig och för hela laget. Vi hade en stigande formkurva allihopa och en grym känsla i laget, det kändes som att inget lag kunde slå oss, säger Wibron och fortsätter: 

- Mitt mål inför varje säsong är att göra allt jag kan för att vi ska vinna SM-guld med IKSU och det känner jag verkligen att jag gjort under hela året. Vi bytte ju tränare ganska sent under säsongen och det var ganska känslosamt och påverkade oss. Men jag tycker att hela laget och alla runtomkring hanterade det på ett sätt som var över alla förväntningar och det kändes som att alla gick ur den situationen som vinnare på ett eller annat sätt och något som stärkte oss som lag.  

För landslaget har Wibron även där varit en spelare som bidragit med sitt spel och energi och var en viktig spelare när landslaget vann VM-guld i december då hon gjorde 15 (8+7) poäng. Under Finnkampen gjorde hon även sin 100:e landskamp vilket endast fem andra spelare har gjort.

Fakta, Emelie Wibron 
Klubb: IKSU 
SSL-poäng 2019/20: 66 (37+29) 

Motivering: 
Emelie Wibron är ledaren och tvåvägsspelaren som har spelat på en hög nivå i match efter match under hela säsongen. Genom sitt sätt att spela med pondus, hårt jobb och smartness har hon visat vägen för sitt IKSU och är en stark anledning till att laget håller en hög nivå säsong efter säsong. Wibron är en rutinerad spelare som är mycket betydelsefull för såväl IKSU som landslaget.  

Varje säsong utses Årets spelare inom svensk innebandy. Fem spelare på dam- och herrsidan blir nominerade och av dessa väljs sedan en vinnare ut. Juryn som utser Årets spelare består av representanter från förbundsstyrelsen, landslagsstaber, media och Svenska Superligan.

Årets spelare genom tiderna 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56