Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Viljan att vinna – hur stark får den bli?

Att skapa ett schysst klimat runt matcher är lika viktigt som att ni är schyssta mot varandra i laget. Pantamera och Svensk Innebandy har lanserat inspirationsmaterialet ”Schysst match” som du kan ladda hem gratis här.

Ni ligger under och det är bara några minuter kvar av matchen. Hur lockad blir du att sätta in din vassaste målskytt? Inom barn- och ungdomsidrotten är det viktigt att komma ihåg att även matchen är träning. Det gäller oavsett om du är spelare, domare, tränare eller publik. Vad kan ni i föreningen göra för att stötta spelarna på ett bra sätt?

I inspirationsmaterialet ”Schysst match” tittar Pantamera och Svensk Innebandy närmare på hur du kan vara med och göra matchtillfället schysstare – oavsett om du spelar eller står bredvid.  Materialet består av intervjuer, tips, test och diskussionsunderlag och vänder sig till dig oavsett ledare, utövare, domare eller publik.

- Matchsituationen är ingen fredad zon där man får bete sig hur som helst. Det är viktigt att alla vuxna reflekterar över sitt eget beteende och föregår med gott exempel, säger Maria Persson från Friends, bland annat i materialet.

Du kan använda ”Schysst match” för att läsa och reflektera själv. Eller som grund för gruppdiskussioner i styrelsen, i ett lag, bland ledare eller på ett föräldramöte. Det kan också fungera som inspiration för att skapa en värdegrund för din förening eller en policy för ditt lag hur ni kan bidra till en schysstare sport, och plocka upp materialet på en träning, på ett föräldramöte eller på nästa föreningsmöte.

Schysst match är del 2 i Pantamera och Svensk Innebandys gemensamma inspirationsmaterial för schysst innebandy.

Du hittar materialet här:
Det schyssta laget
Schysst match

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56