Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Veteran-SM i Uppsala skjuts upp

Veteran-SM skulle ha arrangerats 5-7 februari i Uppsala. Men nu har Svenska Innebandyförbundet tagit beslutet att skjuta upp turneringen ett år.
– Det är självklart tråkigt att behöva ställa om, men det här ger oss mer tid att marknadsföra tävlingen och locka ännu fler deltagande lag, säger Svenska Innebandyförbundets marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Veteran-SM är en ny tävlingsform i Svenska Innebandyförbundets regi, för åldersklasserna 35+ och 45+ för damer och herrar.

Till turneringen, som skulle ha avgjorts i IFU Arena i Uppsala 5-7 februari, var nästan 40 lag anmälda i de olika klasserna.

– Vi hade verkligen sett fram emot att arrangera veteran-SM. Intresset var stort, det hade blivit en häftig turnering och det är viktiga målgrupper för oss inom innebandyn. Men med rådande smittläge i Sverige är det inte möjligt att genomföra mästerskapet i februari, säger Svenska Innebandyförbundets marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Tillsammans med IFU Arena, Upplands Innebandyförbund och Destination Uppsala har Svenska Innebandyförbundet nu tagit beslutet att skjuta upp veteran-SM ett år, till 4-6 februari 2022.

– Det är självklart tråkigt att behöva ställa om, men det här ger oss mer tid att marknadsföra tävlingen och locka ännu fler deltagande lag. IFU Arena och Upplands IBF har varit väldigt behjälpliga i omställningsarbetet, och jag är övertygad om att veteran-SM blir en succé när vi väl arrangerar det, säger Stefan Jonasson.

– I det läge i pandemin som vi tyvärr fortfarande befinner oss i känner vi oss trygga i att det är rätt beslut att flytta fram evenemanget. Vi ser fram emot mästerskapspremiären i Uppsala 2022 istället, säger Anna Lindström, chef Möten och Evenemang på Destination Uppsala.

Kontakt:
Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef Svensk Innebandy, tel: 070-431 12 57
Anna Lindström, Chef Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala, tel: 076-761 83 35

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-12-16, kl 13:00