Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Varför en utbildning i jämställdhet?

Svensk Innebandys jämställdhetsmål är att få fler engagerade kvinnor. För att nå det målet har Svensk Innebandy tillsammans med Värmlands Innebandyförbund och RF-SISU Värmland tagit fram utbildningen Fifty/Fifty.

Syftet med utbildningen är att du och din förening ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna. Utbildningen bidrar genom att så frön till nya tankar och genom att vara ett stöd i hur föreningen kan arbeta för att verksamheten ska bli mer jämställd. Föreningen får sedan upprätta en konkret åtgärdslista för hur de ska arbeta vidare med frågan.

- Vi är stolta över att få vara en del av utbildningen för att Fifty/Fifty erbjuder material som är enkelt att ta till sig. De föreningar som har gått har varit positiva och känt att det medfört något extra till föreningen och fått dem att inse hur viktig frågan är, säger Inez Rehn och fortsätter:

- Vi hoppas därför att fler tar chansen att gå utbildningen.

Flera föreningar genomför i nuläget lektionerna på distans, istället för tillsammans i styrelserummet. En lösning som fungerar bra via exempelvis Microsoft Teams eller motsvarande tjänst.

- Givetvis jättekul att det stora intresset fortsätter, att många är igång och att olika lösningar för videomöten gör det möjligt att köra utbildningen även när alla inte ses fysiskt i styrelserummet, säger Camilla Olsson, kanslichef hos Värmlands Innebandyförbund.

Här hittar ni mer information om Fifty/Fifty och om hur ni  kan gå utbildningen.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56