Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Tufft möte väntar i Svenska Cupen – semifinalspelet inleds

Efter en intensiv start på årets säsong så är Svenska Cupen nu framme i semifinalspel. Först ut på damsidan är mötet mellan Endre IF och Pixbo Wallenstam IBK - två lag som känner varandra väl och som hade tuffa matcher under vårens SSL-slutspel.

- Det ska bli jätteroligt. Det känns också som att vi har ganska mycket revanschlusta från förra årets slutspel. Pixbo är ett jättebra lag, och det är roligt att spela Svenska Cupen och att spela vinna eller försvinna matcher redan nu, säger Endres Terese Ahlqvist och får medhåll av konkurrenten från Pixbo Wallenstam Ida Sundberg:

- Det ska bli roligt. Vi vet att Endre är ett väldigt tufft lag, väldigt energifyllt. Det gäller att vi är med från början och får matchbilden dit vi vill ha den. När vi möttes senast i slutspelet så blev det fem tuffa matcher som avgjordes på minsta möjliga marginal, säger Ida Sundberg.

På vägen fram till semifinal så har Endre besegrat bland annat Nacka och Västerås Rönnby - och det är kollektivet Endre som Ahlqvist lyfter fram på frågan om vad som gör Endre så pass starka i år.

- Jag skulle säga att vi har fått ihop gruppen väldigt bra. Vi har ett stort förtroende för varandra och litar på att vi tillsammans ska klara av saker. Vi har kanske förlorat lite toppnamn men jag tycker att flera spelare har tagit kliv framåt samtidigt som vi också fått in många duktiga spelare. Vi känns som ett väldigt bra kollektiv, säger Terese Ahlqvist.

Samtidigt så har Pixbo Wallenstam avancerat i Svenska Cupen genom segrar mot bland annat Lockerud Mariestad samt Malmö där Sundberg menar att Pixbo Wallenstam känns som en riktig lagmaskin.

- Det som är vår grundtrygghet är att vi har fått behålla i princip exakt samma lag som förra året och även kryddat till det med ett nyförvärv och några duktiga akademispelare. Vi har en trygghet i laget och vet vad vi kan prestera, vi är en lagmaskin, säger Ida Sundberg.

Vad betyder det för er att ni nu har avancerat till semifinal i Svenska Cupen?

- Det betyder mycket. Vi vill vinna allt som vi ställer upp i och det är ett mål nu på vägen att ta oss vidare till final för att sen visa att vi är ett lag att räkna med även i SSL och framåt, säger Sundberg.

- Det är såklart jätteroligt. Allt som vi ställer upp i vill vi avancera så långt som möjligt i och vinna, så det betyder mycket. Det ska bli roligt att spela avgörande matcher, det är sånt man längtar efter och det är roligt att det kommer redan nu, säger Ahlqvist.

Endre och Pixbo Wallenstam är båda lag som har siktet inställt på finalen i Svenska Cupen som går av stapeln den 6 november i Gavlehovshallen - och både Ahlqvist och Sundberg vet vad som kommer krävas av sina respektive lag för att nå hela vägen dit.

- Det krävs att vi är påkopplade och heta i varenda situation. Vi vet att Endre alltid kommer ut med mycket energi så det kommer vi också behöva göra, det ska höras om någon gör något bra på planen. Och sen att vi hänger dit våra lägen, säger Sundberg samtidigt som Ahlqvist lyfter fram disciplinen hos Endre som en nyckel i semifinalserien:

- Jag tror att det är mycket av det som vi pratade om förra året. Pixbo är jättestarka, framförallt defensivt, och har också en väldig spets framåt. Det är ett väldigt bra kollektivt lag och det krävs extremt mycket disciplin och inga misstag för att vi ska kunna slå dem. Och utnyttja de chanser som vi får för det blir inte så många lägen åt något håll när vi möts, så det gäller att vi sätter dit dem, avslutar Ahlqvist.

Mötet mellan Endre IF och Pixbo Wallenstam IBK sänds live på Sportbladet.

Läs mer om Svenska Cupen här.

Svenska Cupen - Vecka 40
Onsdag
18.30 Växjö IBK - IBK Dalen (Herr)
19.00 Endre IF - Pixbo Wallenstam IBK (Dam)

Torsdag
19.00 Visby IBK - Pixbo Wallenstam IBK (Herr)
19.45 Karlstad IBF - Thorengruppen IBK (Dam)

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-10-07, kl 10:40