Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sverige klart för VM - "Det stora målet"

Sverige är klart för VM efter seger mot Norge i den andra VM-kvalmatchen i Gdansk. De regerande världsmästarna vann med 17-1.
- Vi behövde en stund på oss för att komma upp i nivå, säger Emelie Wibron.

Efter gårdagens världsrekordmatch mot Frankrike, där Sverige vann med makalösa 61-0, blev dagens VM-kvalmatch mot Norge desto jämnare. Emelie Wibron inledde målskyttet tidigt i matchen, men Norge kvitterade och hade flera farliga kontringar.

- De stod upp riktigt bra, vi var inte riktigt på tårna i början av matchen. Vi behövde en stund på oss att komma upp i nivå, säger Emelie Wibron.

Sverige gick i alla fall upp till en 4-1-ledning efter den första perioden, som sedan följdes av fortsatt dominans i andra. Då sprang Sverige iväg till 9-1. Och det fina samspelet mellan Wibron och Sofia Joelsson, som igår resulterade i sammanlagt 27 poäng, fortsatte i dag.

- Jag gillar att söka passningar och hon gillar att skjuta. Vi hittar varandra riktigt bra, vi har spelat med varandra så länge, säger Wibron.

Segern skrevs till 17-1, vilket innebär att Sverige nu är kvalificerade till VM i Schweiz som avgörs 7-15 december.

- Det är klart att det var det stora målet. Vi vill passa på att få ut mer av matcher och träningar också. Men jättekul att vi är klara, säger Wibron.

Sverige spelar sin sista match i VM-kvalet mot Danmark i morgon klockan 18.00. Den matchen sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal 2.

Matchfakta (länk).

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55