Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Succén Welcome Cup arrangeras för femte gången

För femte året i rad arrangeras Welcome Cup i Göteborg. Cupen riktar sig till alla lag som arbetar för mångfald och inkludering.

Den 26 september avgörs den femte upplagan av Welcome Cup i Skene, cupen som riktar sig till integrationslag. Cupen skulle ha genomförts under våren men på grund av Covid-19 flyttades datumet fram till september.

– Vi är glada över att nu kunna göra ett nytt försök att arrangera Welcome Cup, självklart med tydliga restriktioner som följer Folkhälsomyndighetens råd och uppmaningar, säger Pontus Berger som är en av initiativtagarna och arrangör till cupen.

Under fredagen den 25 september kommer Svenska Innebandyförbundet arrangera en digital konferens för alla distrikt och föreningar för att möjliggöra kunskapsutbyte hos ledare.

– Det är kul att vi kommer kunna genomföra konferensen trots Covid-19. Med det nya upplägget får fler föreningar möjlighet till att delta då den inte kommer att vara fysisk, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Cupen har spelats sedan 2016 och blev redan då en succé. Än så länge är sex lag anmälda till cupen men möjligheten att anmäla sig finns fortfarande. Sista anmälningsdag är 30 augusti.

Cupen är ett samarrangemang av de föreningar som tillhör Västsvenska Innebandyförbundet och genomförs helt utan vinstintresse. Allt för att minimera anmälningsavgiften och minska trösklarna.

– Det är väldigt kul att se att nya lag vill vara med i år är till exempel Östra SK från Jönköping anmälda samt Katrineholm IBK. Sedan så har vi ju lag som återvänder år efter år vilket även det är väldigt roligt, säger Berger. 

Spelformen är beroende av hur många lag som deltar. Spelschemat kommer att läggas upp så att alla spelar så många matcher som möjligt, räkna med minst fyra matcher. Speltiden kommer att vara 2 x 15 minuter med sista minuten effektiv speltid.

Läs mer om den digitala konferensen.

Anmälan till cupen görs till Pontus Berger
Via mejl: pontus.berger@comhem.se, eller telefon: 0761-60 39 99.

Tidigare års vinnare:
2016: Bergsjön SK
2017: FBC Lerum
2018: Frölunda IBK
2019: Frölunda IBK

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56