Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

SM-finalen avgörs i Gävle 24 april

SM-finalen avgörs i toppmoderna Gavlehovshallen i Gävle 24 april. Det står klart efter att Svensk Innebandy och Stockholm Live kommit överens om att inte arrangera finalen i Ericsson Globe i vår.

– Vi är otroligt nöjda med lösningen i Gavlehov, samtidigt som vi är tacksamma för förståelsen från Stockholm Live, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Svensk Innebandys allra största årliga evenemang är SM-finalen, där Sveriges bästa dam- och herrlag utses, och som varje år drar storpublik både på plats och framför TV:n. De senaste åren har SM-finalen arrangerats i Ericsson Globe i Stockholm, men på grund av den rådande pandemin har Svensk Innebandy och Stockholm Live kommit överens om att inte genomföra arrangemanget där i vår.

I stället kommer SM-finalen avgöras i toppmoderna Gavlehovshallen i Gävle. Arenan har en publikkapacitet på 2142 personer och håller hög klass för evenemang.

– Vi är verkligen glada att vi kan genomföra SM-finalen i Gavlehovshallen. Arenan har tidigare varit värd för flera olika arrangemang inom innebandyn, både internationella och nationella. Vi är övertygade om att SM-finalen även i år kommer att bli något extra, trots de omständigheter som råder, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson och fortsätter:

– SM-finalen är normalt en publikfest och det är tyvärr osannolikt att vi ska kunna ta in över 13 000 personer i Ericsson Globe i april. Vi har haft bra dialog med Stockholm Live hela vägen. Nästa år hoppas vi vara tillbaka med full kraft.

Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande i Gävle:

– Gävle är en stolt idrottsstad och vi är glada över att stå värdar för SM-finalen. Vi välkomnar evenemanget till Gavlehov och Gavlehovshallen, och även om det inte kommer vara möjligt med en folkfest på plats hoppas jag att många Gävlebor tar chansen att följa SM-finalen via SVT och digitalt i dessa tider.

Daniel Stålbo, Communications Director på Stockholm Live:

– Vi hoppas på en häftig final och ser fram mot att välkomna SM-finalen och dess härliga publik tillbaka till Ericsson Globe nästa år.

Hela SM-finalen sänds på SVT.

Svensk Innebandy återkommer så snart det är möjligt med information om publik kan välkomnas till SM-finalen i Gävle.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-02-09, kl 10:00