Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Satsa på motionsinnebandy för äldre

För andra året i rad satsar Svensk Innebandy på målgruppen äldre genom att ge stöd till tio nya föreningar för att utveckla en verksamhet för personer runt 60 år och uppåt. Nu kan alla föreningar i hela Sverige ansöka om att vara en del av projektet Innebandy+. 
 
Enligt styrdokumentet Svensk Innebandy Vill ska innebandy vara en idrott som alla kan engagera sig i. Målsättningen för år 2030 är 60 000 motionärer och konceptet Innebandy+ är en av flera nya koncept som ska lanseras för att erbjuda nya träningsformer och attrahera fler motionärer. 

- Förra säsongen bedrev sex olika föreningar lyckade projekt där flera idag har ett stabilt lag med äldre motionärer som tränar och umgås tillsammans regelbundet. Nu har vi lärt oss av de utmaningar som identifierades förra året och utvecklat konceptet, säger Inez Rehn som är Inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet, och fortsätter: 
 
- Vi tror den här satsningen är win-win. Ensamheten bland äldre ökar och där vill innebandyn ta ett större ansvar och hoppas kunna bli ett socialt sammanhang för dem. Forskning visar att äldre är en tacksam ideell kraft i en idrottsförening, de har oftast mer tid och engagemang att lägga på ideellt arbete än yngre personer och de är väl införstådda i föreningslivets strukturer och hjälper oftast gärna till. 
 
Hur anmäler sig en förening till att vara med? 
- Den förening som är intresserad kan läsa här hur de anmäler sig. Varje förening kan söka upp till 15 000 kronor och det här är en målgrupp flera andra organisationer, såsom kommun och SISU också gärna stöttar. 

Anmälan öppnar nu och pågår till 3 februari och sker via ett formulär som finns här nedan.  
 
Mer info och ansökan: 
Läs mer om Innebandy+
Projektansökan Innebandy+  
Film från Falkenbergs IBK
 
Kontakt: 
Vid eventuella frågor, kan du kontakta ditt distrikt eller Inez Rehn, Inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet, inez.rehn@innebandy.se eller 076-010 73 34. 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56