Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Så har det gått för Svensk Innebandys integrationssatsningar

Den gångna säsongen innebar flera nya satsningar på integration inom Svensk Innebandy. Här summerar strategiansvariga Bodil Långberg vad som har hänt.

Det har hänt mycket inom Svensk Innebandys integrationssatsningar under säsongen 2017/18 - både lokalt och nationellt.

- Det har varit ett oerhört spännande år och intensivt år. Våra projekt som har startats tidigare lever vidare och utvecklas och fördjupats. Det är extra roligt att många föreningar spontant har ringt och sagt att de vill starta integrationsverksamhet, säger Bodil Långberg som är strategiansvarig för integrationsarbetet på Svensk Innebandy.

Har det blivit ett ökat intresse?
- Ja. Jag tror att intresset har funnits en längre tid, men nu har man fått de praktiska möjligheterna. Det är inte enkelt att få halltider och hitta ledare, men nu har man fått ihop det.

Under säsongen som gick startade Svensk Innebandy två stora projekt som i framtiden ska kunna fungera som mallar för andra delar av Sverige. I Charlottesborg (Kristianstad) och Angered/Bergsjön (Göteborg) har projekten tagit fart.

- Tanken är att de ska utvärderas och föjlas upp så att man kan skala upp de arbetsmodellerna på flera platser i landet. Det är väldigt spännande områden, säger Långberg och fortsätter:

- De stora utvecklingsarbetena i Göteborg och Kristianstad är inte klara på ett år. Nästa år ska vi fördjupa och förfina dem. Vi har sett vad vi kan förbättra och utveckla. I Kristianstad kommer vi kunna utbilda ledare från målgruppen. Jag tror att de är bra på rekrytering, men det är också ett sätt att etablera sig i samhället. Efter en utbildning vill de ha ett intyg, vilket kan ge lite självkänsla.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2018-09-06, kl 15:33