Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Rekrytering av ny generalsekreterare inleds

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk har informerat den nya ordföranden Märit Bergendahl att han har för avsikt att gå i pension när han fyller 65 år nästa sommar.

Det blir därför en av flera viktiga punkter som den nya förbundsstyrelsen behandlar i helgen när de håller sin upptakt inför säsongen 2019/20.

- Jag tog det här beslutet sedan en tid tillbaka. Det känns rätt och bra för mig, och jag tror att det även blir rätt och bra för Svensk Innebandy. Det har varit viktigt för mig att informera styrelsen om det i god tid, säger Göran Harnesk.

För den nya styrelsen, där fem av nio ledamöter är nya och där Märit Bergendahl sitter som ny ordförande, blir uppgiften nu att hitta en efterträdare. Ett antal rekryteringsfirmor har kontaktats för att inleda processen.

- Att tillsätta en sådan central och viktig funktion är en utmaning och det måste få ta sin tid. Jag är därför tacksam över att vi är överens om att Göran är kvar som generalsekreterare till att den nya personen verkligen är på plats. Målsättningen är att det ska vara klart senast nästa sommar, säger Märit Bergendahl.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56