Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Pantamera Schysst förebild

Nu har material till den tredje delen av Pantameras ”Schysst”-serie tagits fram. Den här delen handlar om hur du som vuxen kan vara en schysst förebild.

Du hittar allt från tips på hur du kan vara en schysst vuxen till råd från Svensk Innebandys landslagspsykolog Sofie Andersson till en barnpanel där spelarna själv fått berätta hur de vill ha det.

– Som vuxen är det viktigt att uppmuntra och visa intresse i barnets idrottande. Man kan stötta på många olika sätt utan att egentligen engagera sig i själva idrottandet, genom att finnas med runt omkring och skapa goda förutsättningar för barnets idrottande, till exempel genom att se till att barnet har ätit och inte behöver stressa för mycket innan träningen. Sen är det lika viktigt att hjälpa till att fylla på med andra saker i barnets liv, så att inte allt handlar om innebandy, säger Sofie Andersson.

Svensk Innebandy hoppas att tillsammans med Pantamera kunna hjälpa föreningar med verktyg för ett schysstare klimat.

- Pantamera ville tillsammans med Svensk Innebandy skapa något som handlade om hallklimat och en schysst idrottsmiljö. Det saknades en tydlighet kring hur man kan arbeta med de frågorna. Tredje kapitlet handlar om Schysst förebild därför att vi ville visa på hur vuxnas beteende och engagemang kan påverka barns idrottsupplevelse och motivation att fortsätta idrotta, säger Svensk Innebandys ansvarig för föreningsutveckling Josefine Sinclair.

Du vet väl att du kan beställa hem material för att inspirera din förening till att bli lite schysstare?

Allt material, de tidigare två delarna; Schysst Lag och Schysst Match samt Schysst Förebild finns på www.schysstinnebandy.se

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-02-16, kl 15:10