Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

På skolgården är alla vinnare

Arbetet med nästa stora evenemang i IFU Arena är igång och den här gången är det damernas U19-VM som väntar. U19-damerna som är regerande världsmästare jagar sitt fjärde raka VM-guld den 6-10 maj i Uppsala.

Inför de fyra stora evenemangen som arrangeras i IFU Arena de kommande närmsta åren satte Upplands Innebandyförbund ihop en verksamhetsplan, Upplands Innebandyförbund Ska, som utgår ifrån Svensk Innebandys verksamhetsplan Svensk Innebandy Vill. I verksamhetsplanen har Uppland brutit ner några av de mål som står skrivna i Svensk Innebandy Vill, för att kunna bidra till att uppnå målen.

Några av målen som är uppsatta är att återerövra skolgården och få fler tjejer att spela innebandy och en del i det arbetet är att underlätta och skapa möjligheten för skolelever att utföra sporten på rasten. Upplands Innebandyförbund valde därför att inför Finnkampen samla in material som de sedan kunde skänka bort, och i fredags besökte Johan Good på Upplands Innebandyförbund och projektledaren Ebba Wengström Björklingeskolan och gav bort det insamlade materialet som bestod av två fulla bagar med klubbor och en påse med bollar.

Väl på plats på skolan fick barnen möjligheten att spela innebandy på en uppbyggd plan på skolgården och lyfta VM-pokalen. 
- Det blev en succé som uppskattades av skolbarnen, men vi skulle inte klarat det utan NIU-eleverna och vår praktikant Joel Carlstedt som hjälpt oss både innan besöket och under, säger Good på Upplands Innebandyförbund efter fredagens besök.

Under träffen med skolan uppmärksammades även projektet med att återerövra skolgården och det kommande U19-VM.
- Det här är ett viktigt steg i arbete att nå flera av våra och Svensk Innebandys mål. Genom att bland annat öka vetskapen om våra landslag och om sporten i stort, så tror vi på att vi kan bli ännu fler utövare, säger Wengström.

Köp biljetter till U19-VM

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56