Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nytt koncept ska ge bättre spelarutbildning

Nu lanseras SFY – med målet att skapa möjligheter för bättre och gemensammare tankesätt kring spelarutbildning.

Sweden Floorball Youth (SFY) är ett nytt spelarutbildningskoncept inom Svensk Innebandy som är framtaget mellan Svenska Innebandyförbundet och distriktsförbund. SFY har sin grund i att skapa ett mer solitt system för spelarutvecklingsdelar i distrikten och ger möjlighet till tydligare, gemensammare, struktur och innehåll sammankopplat med behöriga utbildade ledare.

- Med SFY vill vi skapa möjlighet för ledare att utbilda sig samtidigt som det kopplas samman med praktisk erfarenhet vilket i sin tur ska skapa tydligare spelarutveckling, säger Niklas Nordén, spelarutvecklingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Visionen är att skapa en gemensam spelarutbildningsplan från 12-17 års ålder samt att alla ledare ska inneha legitimerad utbildning för att genomföra uppgifterna.
Vid 2020/21 års upplaga startas det upp med spelarutbildning för 14 och 15-åringar för att kommande år bygga på med övriga ålderskullar. Nedan listade distrikt har antagit sig uppgiften för att starta igång sin spelarutbildning i enlighet med SFY- konceptet.

Under onsdagen startar Sweden Floorball Youth-utbildningen för anmälda distriktsledare digitalt. Alla ledare som kommer delta på distriktens spelarutvecklingsdagar kommer att genomföra `Röd utbildning steg 1` och `SIBF:s spelarutbildningsdag- röd nivå`.

Anmälda distrikt:
Dalarna
Gästrikland
Hälsingland
Småland
Värmland
Västerbotten
Västergötland
Uppland

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56