Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nytt avtal ger Allsvenskan bättre möjligheter ekonomiskt

Svensk Innebandy och StayLive är överens om ett tillfälligt avtal, som ska ge föreningarna i herrallsvenskan möjligheter att tjäna pengar på att marknadsföra och sälja PPV-sändningar av sina matcher.
– Vi vill bidra på de sätt vi kan, det har varit en prioriterad fråga för oss, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Många föreningar riskerar inkomstbortfall när säsongen snart sätter igång och publiken förväntas bli reducerad på matcherna. Men nu presenterar Svensk Innebandy och partnern StayLive, som sänder Allsvenskan på InnebandyTV, en lösning som kan hjälpa föreningarna ekonomiskt.

Utöver det befintliga avtalet mellan parterna har ett tillfälligt avtal signerades, som ger föreningarna möjlighet att tjäna pengar på pay per view (PPV) på sina hemma- och bortamatcher. Alla lag kommer att få klubbspecifika länkar, där de kan sälja PPV och därmed skapa intäkter.
– Jag vet att många föreningar har svåra ekonomiska situationer i den pandemi vi lever i och vi vill bidra på de sätt vi kan. Tillsammans med StayLive kom vi snabbt fram till en lösning som ger föreningarna en möjlighet att tjäna pengar, det har varit en prioriterad fråga för oss. Samarbetet med StayLive har alltid varit positivt och de hade samma inställning i de här diskussionerna, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

Det tillfälliga avtalet sträcker sig till 31/12 2020, efter det ska hösten utvärderas samt stämmas av hur besluten för allmänna sammankomster ser ut vid det tillfället, för att sedan se hur parterna ska gå vidare.
– När Svensk Innebandy tog kontakt och ville diskutera en tillfällig lösning för att hjälpa de allsvenska föreningarna var det självklart för oss att bidra till att hitta en lösning som stärker hela ligan, säger StayLives vd Pontus Karsbo.

Hans Pedersén, marknadschef i allsvenska Visby IBK, är övertygad om att det nya avtalet kommer att lyfta samtliga lag.
– Det kommer att ge en intäktsmöjlighet som vi inte har haft förut. Det i sin tur kommer innebära fler tittare och större intresse för vår sport. Det är inte bara det ekonomiska som är i fokus, det är lika viktigt att vi lyfter sändningarna överlag. Jag är jättenöjd med det nya avtalet och är övertygad om att det kommer betyda mycket för alla föreningar, säger han.

Svensk Innebandy och StayLive arbetar samtidigt för en lösning för att börja sända damernas allsvenska.
– Allsvenskan är en helhet. Vår ambition är att damerna ska ha exakt samma möjligheter som nu herrarna har, säger Stefan Jonasson.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56