Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nytänkande Helsingborg - med flera unga spelare

Ett nytänkande Helsingborg med flertal unga talanger ska överraska många under den kommande säsongen. Lagets nya assisterande tränare har även de kunskaper som krävs till den nya satsningen.
Innebandy.se har pratat med huvudtränare Patric Johansson inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi startade vår försäsongsträning i början av maj och har haft sju veckor med stenhård träning fram till midsommar. Totalt sett har vi haft sex dagar i veckan. Vår träning har varit ganska varierande med relativt mycket intervall- och styrketräning. Vi har även varierat med ett innebandypass i veckan.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har som sagt haft ett innebandypass i veckan då vi fokuserat på uthållighet och inte haft några taktiska moment. Vår ambition har varit att passen ska hålla hög intensitet och att killarna ska få känna på klubba och boll.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Målsättningen med vårt spel är att bli mer tydliga, framförallt i vårt försvarsspel. Vi vill skapa mer förutsättningar för varje individ och hjälpa dem förstå vad som krävs i varje läge. Vår ambition är även att utveckla vår offensiv och bli farligare mot uppställt försvar. Vår nya assisterande tränare Niklas Pålsson har oerhört bra kunskaper gällande det offensiva spelet och utvecklingen av unga spelare. Han kommer passa otroligt bra in i vår ledarstab och bidra med många positiva bitar. Under kommande säsong blir vi ett nytt Helsingborg utan stora profiler, istället ett kollektiv med grym inställning och vilja.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Lagsammanhållningen och gruppdynamiken kommer vara en nykel för oss. Det gäller att vi som lag fungerar tillsammans och får med alla individer på samma tåg. Vi satsar mer på egna produkter och spelare från närområdet. Detta gör att vi ska hitta ännu bättre lagkänsla och klubbtillhörighet. Vi ska även spela en turnering i Schweiz i slutet av augusti. Där vill vi försvara vinsten och bygga vidare på gruppen.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
-Philip Sannum, back från Malmö FBC. Jag har följt Philip tidigare i Malmö. Han är en spelare som kommer visa vägen genom sin inställning och sitt fysiska spel. Det är en defensivt stark spelare som är jobbig att möta. Philip är även ett farligt hot i den offensiva delen av planen. 

- Isac Lindblad, back från RIG Umeå. Det är en yngre talang som vi haft ögonen på en längre tid och värvat in ganska tidigt i truppen. Jag hoppas att Isac får utvecklas ordentligt här i Helsingborg. Han är en smart och intelligent back som är duktig på att följa med upp i anfallsspelet.

- Joel Von Reis, back från Munka Ljungby. Joel spelade med oss under halva förra säsongen. Han har kört med en dubbellicens, men har nu gått över till oss fullt ut. Förra säsongen gjorde han det riktigt bra i SSL trots tidigare spel i division ett. Joel kommer bidra med sina offensiva kvalitéer och sitt passningsspel. Han är även en spelare som utgör ett hot i anfallszon.

- Jonathan Olsson, forward från Munka Ljungby. Jonathan är en utpräglad målskytt som kommer kunna bryta mönster i vårt anfallsspel. Han kommer även ställa till oreda hos motståndarna.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Jonathan Edling, det är en målvakt som i mina ögon tillhör topp tre av de bästa målvakterna i Sverige. Han kommer vara oerhört viktig för oss och en av våra nyckelspelare. Jonathan är även otroligt taggad och motiverad inför denna säsongen.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
Vi kommer inte sätta vår målsättning förens i slutet av augusti eller början av september. Innan vi spikar vår målsättning vill vi se hur de yngre spelarna verkar i truppen. Vår målsättning ska vara anpassad utefter det kvaliteter som laget besitter. För oss är det viktigt att bygga för framtiden, men samtidigt kunna sikta på slutspel.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser fram emot många olika saker, men framförallt ska det bli intressant att följa vårt nytänk som förening. Det ska bli spännande att satsa på yngre spelare och spelare från närområdet. Jag tror att detta är helt rätt väg att gå för Helsingborg. Jag ser även fram emot att vara med och bidra och utveckla laget och alla individer.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
Alla lag är självklart tuffa att möta men Storvreta och Falun är en extra stor utmaning. De två lagen har de absolut bästa spelarna truppmässigt och det är de två lagen som sticker ut mest.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55