Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nya utbildningen ska stärka föreningarna

Förra veckan blev styrelsen i den skånska föreningen Gantofta IBK historisk, som den första att genomgå Svensk Innebandys nya grundutbildning för föreningsledare.
- Det ger en förening de rätta verktygen för att jobba i linje med Svensk Innebandy, säger Gantofta IBK:s styrelsemedlem Peter Olofsson.

Utbildningen är tänkt att stärka föreningens sätt att tänka kring utveckling, och visa i vilken riktning Svensk Innebandy vill gå de kommande åren.

- Vi känner att vi behöver få lite coaching i vårt arbete kring föreningen. Det här var klockrent för oss.
Vi har lärt oss milstolparna i Svensk Innebandy, vad man bör tänka på som styrelse och förening. Hur vi skapar engagemang bland föräldrar och andra i en förening för att leverera det vi vill leverera, säger Peter Olofsson.

Gantofta IBK grundades 2012 och har en aktiv styrelse som vill framåt i utvecklingsfrågor. Och precis det tänket gillar Skånes IBF.

- Vi vill ha starka föreningar i Skåne. Vi ser behov av att utbilda alla föreningsledare i det här. De gör ett otroligt viktigt jobb och det är dem hela föreningarna bygger på, säger utvecklingskonsulenten Ida Fjällmyr som skötte utbildningen på plats.

Svensk Innebandy å sin sida har tagit fram utbildningen för att det finns ett behov av utbildning av just föreningsledare. Under utbildningen går man igenom bitar ur det omfattande dokumentet Svensk Innebandy Vill, Svensk Innebandys utvecklingsmodell och ger deltagarna olika scenarion att lösa och diskutera kring.

- Det ökar kompetensen i föreningarna i föreningsutvecklingsfrågor och organisationsledarfrågor. Det blir en inspirationskälla för dem, vad de kan jobba mer med och utveckla. De får också en insikt i sin egen förening vad de redan är bra på, och vad de saknar. Vi får också veta vad de har för behov och vad vi som föreningsutvecklare kan hjälpa dem med, säger Svensk Innebandys föreningsutvecklingskonsulent Josefine Sinclair.
Peter Olofsson tror att Gantofta nu kommer att jobba ännu närmare förbundet för att hitta effektivare sätt att arbeta på.

- Det är trots allt en ideell förening, vi måste hitta bra arbetssätt för styrelsen och föreningen i övrigt. Det är ett avstamp för att föreningen ska växa och utvecklas, säger han.

Varför ska styrelser i andra föreningar gå den här utbildningen, tycker du?
- Det ger en förening de rätta verktygen för att jobba i linje med Svensk Innebandy. Det är en bra avstämningspunkt att man är på rätt väg och kanske ska ändra sitt sätt att jobba.

Vill din förening veta mer om utbildningen? Kontakta ert distrikt!

 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55