Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Mörk dag när Mörk säger adjö

Efter närmare 21 år på Svenska Innebandyförbundet gör medarbetaren Anders Mörk under fredagen sin sista dag på arbetet. Mörk har sett innebandyn växa genom åren – och hoppas att nästa steg blir OS i framtiden.
– Om man kan hitta andra alternativ till tävling, med nya sätt att utöva innebandy, finns det ännu större potential att växa, säger han.

Den snart 55-årige Anders Mörk är med stor sannolikhet den anställde på Svenska Innebandyförbundet som har pratat med flest personer i innebandysverige genom tiderna. När han år 2000 började arbeta på tävlingsavdelningen var det med uppdraget att starta upp ungdomsturneringen Kalla Anka Cup (som senare blev Newbody Cup) och ansvara för manuella övergångsförfaranden. Redan där hade han omfattande kontakt med föreningar och engagerade runtom i Sverige.
De senaste åren har Mörk varit en del av förbundets kundtjänst – och därmed varit behjälplig tusentals människor.

– Jag har under åren haft flera olika uppdrag och tjänster på tävlingsavdelningen inom förbundet. Egentligen har jag arbetat med i princip allt inom tävling förutom domartillsättning. Det stora engagemanget bland privatpersoner och föreningar har märkts dagligen. Jag vill tacka alla kolleger, personer, föreningar och distrikt jag har varit i kontakt med under åren, säger Anders Mörk och fortsätter:

– Det har alltid varit en ynnest att jobba med idrott. Innebandy har varit mitt stora idrottsintresse, det har varit det som har drivit mig i arbetet. Jag har fått arbeta professionellt med en idrott som många har som fritidssysselsättning.

När Mörk började jobba på Svenska Innebandyförbundet var Tomas Eriksson (numera ordförande i Internationella Innebandyförbundet) generalsekreterare och personalstyrkan bestod av 10-12 stycken. Under sina år har han sett innebandyn växa – både på kontoret och gällande utövarna.

– Det är självklart en jättestor utveckling. Innebandy är lätt att spela, sporten expanderar och många är väldigt engagerade. Det är flera utövare och flera aktiva nationer nu. När jag började spela innebandy spelade vi i hallar med ribbstolar. Nu är det fyrsiffrigt på läktarna på elitmatcher.

När Mörk nu går vidare i arbetslivet kommer innebandyn fortfarande att leva kvar i hans liv. Förutom att han har ett uppdrag som assisterande förbundskapten i Danmarks herrlandslag över VM i december spelar hans döttrar innebandy.

– Förhoppningsvis fortsätter de i alla fall spela när innebandyn sätter igång igen. Jag tror att innebandyn kommer fortsätta växa och jag hoppas att det blir en OS-idrott till slut. Det finns absolut potential till det. Men begränsningen för vidare expandering är hallbristen på många håll i Sverige. Om man kan hitta andra alternativ till tävling, med nya sätt att utöva innebandy, finns det ännu större potential att växa.

Svensk Innebandys administrativa chef Joakim Lindström har arbetat med Anders Mörk i över ett decennium och vet hur mycket han har betytt för den dagliga verksamheten och servicen till innebandysverige.

– Först och främst är det är en mycket uppskattad kollega vi önskar all lycka till i sina nya utmaningar inom arbetslivet. Anders har varit en central del i den viktiga kundtjänstfunktion som dagligen ger service till Svensk Innebandys medlemmar, säger Lindström och fortsätter:

– Genom sin gedigna erfarenhet som föreningsmänniska och kunskaper som tävlingskonsulent har Anders på ett ödmjukt och professionellt sätt underlättat för många ideella föreningsrepresentanter, föräldrar och externa personer som önskat kontakt, vägledning eller snabba, korrekta svar kring vår verksamhet. Vi hoppas att Anders fortsätter bidra till innebandyn utanför sportkontorets väggar. Jag ser fram emot att träffa honom igen i december då hans Danmark möter vårt herrlandslag i gruppen i VM i Finland.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-04-15, kl 07:10