Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Lyckat läger för U19-herrarna på alla plan

U19-herrlandslaget hade torsdag till söndag läger på Bosön, Stockholm. Fokus var att jobba med spelidén, gruppen samt sammanhållningen och även detaljer i spelet. Lägret genomfördes efter de riktlinjer och åtgärder som tagits fram kopplat till Covid-19.

Förbundskapten Markus Puskala var nöjd efter helgens samling

- Det har varit en jätteskön helg här. Vi har avslutat med en internmatch här idag och haft en hel del träningar och teambuilding-övningar med. Det har varit en väldigt positiv helg för oss.

Det var ett landslagsläger som var annorlunda på vissa plan jämfört med tidigare år.

- Vi har ju fått med oss väldigt tydliga protokoll för hur vi ska hantera den situationen som är med pandemin. Egentligen började de redan när säsongen drog igång. Vi körde antikroppstester på i princip alla spelare in och vi har förstärkt de protokoll vi har. Jag har sagt det förut om det här gänget att de är betydligt mer mogna än vad jag var i den åldern. De är extremt ordningsamma, så de är inga problem över huvud taget. De har skött de jättebra, med munskydd och så vidare.

Det finns numera en central spelidé som gäller för hela landslagsverksamheten. 

- Gruppen har tagit till sig den bättre och bättre. Vi har jobbat en hel del med video. Ska man utvecklas och göra nya saker så handlar de också om att göra saker man inte riktigt är van vid. Då kan de vara lite obekvämt. Det handlar mycket om man ska känna sig trygg i gruppen och de gör det mer och mer. Då blir det lättare att göra de här lite mer obekväma sakerna som krävs om man ska utvecklas både med gruppen och individen.

Nu ser ledarna och spelarna fram emot och hoppas på ett VM där man kan vinna guld.

- Vi jobbar på som vanligt och hoppas på att det blir ett VM där i månadsskiftet april/maj. Vi vet inte om det blir det. Men det är vår plan. När än VM kommer spelas kommer vi åka dit och göra allt vi kan för att vinna VM. Det är de vi jobbar för.

Läs mer om U19-herrlandslaget och deras säsong här.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-02-07, kl 13:49