Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Landslagslegendar ny scout i U19-landslaget

Med en lång meritlista med bland annat VM-guld, målrekord och utsedd till VM:s mest värdefullespelare möter Johan Anderson nu nya utmaningar i U19-herrlandslagets tränarstab.
- Kul att vara med som ledare, det är något annat än spelarrollen.

Anderson kommer att vara scout i den nya rollen vilket betyder att han kommer att scouta lagen och analysera motståndarna för att sedan komma med inspel till resten av staben kring hur laget kan bemöta och stå upp mot motståndarnas spel.

- Han har en social personlighet och ett analytiskt tänk som kommer passa perfekt för uppdraget, säger förbundskaptenen Markus Puskala.

Anderson arbetar just nu som NIU-lärare på Sandagymnasiet i Jönköping och ser fram emot den nya utmaningen.

- Jag har varit i spelarnas situation och har erfarenheten av landslagssituationer. Idag arbetar jag dagligen med NIU-spelare som är i ungefär samma ålder som spelarna och hoppas kunna komma med råd till spelarna från egna erfarenheter.

Andersons första riktiga uppdrag med tränarstaben kommer att vara nu i helgen då både U19-herrlandslaget och herrlandslaget åker på Euro floorball tour i Finland.

- Det ska bli jättekul! Jag kommer att hänga mycket med Emil Lindström för att lära mig mer om ledarrollen och situationen av honom. Vi kommer dessutom att ha ett nära samarbete då hans roll är läktarcoach.  

Spelschema och länk till livesändningarna till Euro Floorball Tour ser du här.

 

 

 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56