Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Kim Nilsson ska lyfta Kalmarsund

Storfavoriterna gick som tåget i allsvenskan och tog en plats till Svenska Superligan. Platsen i SSL är en nytändning för både laget och föreningen.
Innebandy.se har pratat med huvudtränare Adam Kallenberg inför den kommande säsongen.
 
Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har tränat hårt och lagt fokus på att komma så väl förberedda som möjligt. Vi startade redan vår försäsong i början av maj. Sammanlagt har vi haft sex pass i veckan. Vi har varierat vår träning och det är något jag tror stenhårt på. Jag har haft dessa killar i många år och vet vad som krävs av varje individ för att de ska utvecklas på bästa sätt. Därför har vår träning haft stor variation. Det gör även att spelarna inte tröttnar på träningen utan vill delta på varje pass för att bli så bra som möjligt.
 
Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Nu har vi haft ett pass i veckan. Då har vi spelat på mindre ytor för att känna på klubba och boll.
 
Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi kommer att fortsätta på det som vi presterat tidigare. Vi kommer vara förberedda på alla sätt och vis för att klara av SSL. För oss gäller det att vara ödmjuka inför uppgiften, men vi kommer inte ändra mycket på vårt målfokus. Förra säsongen i allsvenskan hade vi ett högt favoritskap och det ska bli skönt att kunna lämna över det och ha andra fokus.
 
Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Det blir nytt för att det är fler omgångar, därför vill vi jobba hårt med fysiken tillsammans och känna oss väl förberedda. Just nu lägger vi fokus på den fysiska statusen och i augusti kan vi lägga dem sista pusselbitarna.
 
Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Kevin Björkström, forward från Karlstad IBF. Det är en extremt bra värvning för oss. Han är en rutinerad spelare som ständigt producerar poäng. Med hans egenskaper och kapacitet har vi stor nytta av honom i vårt lagbygge.
 
- Filip Stjernberg, center från Craftstadens IBK Oskarshamn. Filip är en klassisk tvåvägscenter som är svårt att hitta. Han är en ambitiös kille som jobbar otroligt hårt och jag tror att han kommer få ett intressant genombrott i SSL.
 
- Carl Bending, målvakt från Visby IBK. Det är en oerhört ambitiös och atletisk målvaktstyp. Vi har följt honom under allsvenskan och han har varit den absolut bästa målvakten.
 
- Kevin Haglund, forward från AIK. Det är en oslipad diamant som är aggressiv i sitt spel och är en genombrottsspelare. Han har lång räckvidd och är duktigt på att bryta sig igenom försvaret. Kevin har en förmåga att vara på det ytor som ingen annan vill vara kring och skapar farliga lägen. Det är ett spännande nyförvärv.
 
Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Det blir svårt att inte nämna och lyfta fram Kim Nilsson. Han har varit med och bidragit till att vi gått upp i SSL. Han har höga ambitioner och riktigt fina säsonger i sig. Han strävar alltid till att bli bättre och jobbar stenhårt i varje moment. Han har alltid fullt fokus och fullfart. Jag tror att många spelare har mycket att se och lära av honom.
 
Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi har inte satt något mål än utan låter det vara lite flytande. Vi kommer att sätta vårt resultatmål tillsammans och vill starta något nytt. Vi är ödmjuka men om vi får det att stämma kan vi bli riktigt bra och utmana många lag.
 
Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser fram emot att vi har mycket nytt framför oss. Att vi gått upp i SSL är en nytändning för både laget och föreningen. Jag ser även fram emot att vinna över Niklas Norden i Växjö.
 
Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Det blir Lindås, vi har alltid tuffa matcher mot dem. Det kommer garanterat bli det tuffaste laget att möta.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55