Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Karlstad ger fler möjlighet att spela innebandy

Innebandy Flex är den nya innebandyformen som ska leda till att fler får möjlighet att utföra sporten. Fem innebandyföreningar kommer under hösten att starta upp sin verksamhet med stöd från Värmlands Innebandyförbund.

– För oss är det viktigt med jämställdhet och att alla känner sig välkomna, säger Thomas Gustafsson, Karlstads innebandyförening.

Karlstad Innebandy är en stor förening med flera lag och aktiva. Från breddverksamhet och juniorlag till elitlag som spelar i Svenska Superligan och Allsvenskan. En grupp som de dock inte har så många av är äldre seniorer varken förtroendevalda, ideellt arbetande eller aktiva som spelare.

– Det är viktigt för oss att ha lag på flick-, pojk-, dam- och herrsidan och vi arbetar aktivt för att vara en jämställd förening. Vi har i stort samma förutsättningar för vårt dam- respektive herrlag gällande ekonomiska och sportsliga förutsättningar, säger Gustafsson och fortsätter:

– Vi har arbetat för att våra kärnverksamheter ska vara bra men vi ser också att ju fler aktiva vi blir desto fler mor- och farföräldrar och föräldrar blir intresserade av sporten och vi vill erbjuda något för dem också. Många av dem är inte vana att utföra sporten, vilket blir möjligt med Innebandy Flex.

Karlstad Innebandyförening har valt att göra en satsning på målgruppen äldre. De har sedan tidigare varit med i satsningen 65+, som sedan blev Innebandy+. Nu med Innebandy Flex ser de möjligheten att vidareutveckla gruppen och nå ännu fler. 

– Innebandy Flex är ett koncept som gör att man river ett hinder för den som kanske är negativ till innebandy då personen är rädd för det fysiska spelet. När man då tar nästa steg och förklarar att det inte är fullkontaktsinnebandy som vi ska genomföra utan bedriva en social verksamhet, umgås och spela motionsinnebandy då tas det emot annorlunda. Många som inte är vana med innebandy tycker då att det kan vara värt att testa, säger han och fortsätter:

– Vi kan också se att många som valt att sluta på grund av att det är för mycket fokus på tävling och elitverksamhet, de kan genom Innebandy Flex få tillbaka intresset för sporten.

Läs mer om Innebandy Flex

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56