Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Kapten Hedstål vill lyfta VM-pokalen

12 maj är det tänkt att Albin Hedstål ska lyfta guldpokalen i U19-VM. U19-herrlandslagets kapten är redo för det som kommer – och tror på succé.
- Vi har många vinnare i laget, säger han.

I morgon startar U19-VM i kanadensiska Halifax. Då kliver Sverige in på planen mot Tjeckien i premiären och då är det kapten Albin Hedstål som leder laget.

- Det är en ära. En otrolig stolthet. Det är kul att få spela med så bra spelare och härliga människor. Vi har haft sjukt kul på alla samlingar. Det är mitt ansvar att alla gör det de ska och är förberedda, säger han.
Sveriges U19-herrar har varit på plats i Kanada i några dagar för att finslipa detaljer. Laget har tränat, haft gruppövningar och kommit samman ännu tightare.

- Det här har jag längtat efter, att få representera landslaget. Att få göra det i ett land som Kanada blir otroligt kul. Det är en väldigt stor chans att få innebandyn att växa runtom i världen.

Sveriges trupp på 20 spelare har imponerat rejält under säsongen. De fem landskamperna har slutat med fyra vinster och en förlust. Hedstål har sett laget briljera och understryker att det är bredden som gör det.

- Vi har en bra mix av spelare, en bra balans. Vi har väldigt många spelare som kan göra det för oss. Och om det väl blåser mot oss finns det många som kan ta tag i det. Alla kedjor kan göra jobbet. Vi har en enorm bredd, men samtidigt en otrolig spets.

U19-VM spelas 8-12 maj i kanadensiska Halifax.

Officiell hemsida
Livesändningar

Spelschema (lokala tider i Halifax):
Sverige-Tjeckien, 8/5 16.00
Slovakien-Sverige, 9/5 16.00
Sverige-Danmark, 10/5 10.00
Semifinal, 11/5 13.00/16.00
Bronsmatch/final, 12/5 15.00/18.00

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55