Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Internationellt domarutbyte

Under en månad är Sverige värd för fyra domarutbyten och de kommande två veckorna kommer två domarpar att döma elitmatcher.

De fyra stora innebandynationerna: Finland, Tjeckien, Schweiz och Sverige har under en period, domarutbyten av domare på elitnivå. I helgen kommer ett domarpar från Schweiz döma två matcher i SSL dam, Rönnby-Malmö och Karlstad – Nacka och nästa vecka kommer ännu ett annat schweizisk par hit för att döma.

Syftet med utbytet är att utveckla domarna genom att de får döma nya lag som spelar en annan typ av innebandy än de är vana vid.

Sverige har fyra domarpar som dömer utomlands under denna period.

- För svensk del är det här ett sätt att ge våra domare mer internationell erfarenhet i högkvalitativa matcher. Våra domare har relativt få IFF uppdrag under en säsong och på detta sätt bygger vi snabbare på deras erfarenhetsbank av internationell innebandy, något vi tror att de kommer att ha stor nytta av i sina internationella karriärer, säger Mattias Linell, domarkoordinator på Svensk Innebandy och fortsätter.

- Sverige är också en populär destination för de andra ländernas domare eftersom SSL håller en hög nivå. Så här långt har det gått bra för de som gästat oss och de föreningar jag har varit i kontakt med har samtliga sett positivt på detta initiativ.

Se matcherna på SSLPlay.se

Bildbeskrivning: Domarparet Christian Friemel och Erik Hasselberg från Schweiz som dömer i helgen. 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56