Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Inget fortsatt spel i DJ18-SM och P16-SM

Förbundsstyrelsen har beslutat att avsluta säsongen även i DJ18-SM och P16-SM. Regionslutspelen i dessa klasser har flyttats fram flera gånger under säsongen, och var planerade att arrangeras 21-23 maj, men genom Regeringens besked idag den 12 maj om förlängda restriktioner till och med den 31 maj finns inte längre den möjligheten. Beslutet innebär också att Innebandyfesten inte heller kommer att genomföras i Uppsala i mitten av juni.

- Vi vill tacka den lokala arrangören av Innebandyfesten, arenan och destinationen för att ha varit lösningsorienterade kring att löpande hitta alternativa upplägg för att möjliggöra ett genomförande av Innebandyfesten denna säsong. Tyvärr når vi inte i mål med dessa tävlingar säsongen 2020/21, säger Magnus Nilsson, tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet, och fortsätter:

- Vi ser fram emot att som planerat kunna återkomma till Uppsala och IFU Arena med Innebandyfesten nästa år.

Ted Wikström, projektledare för Innebandyfesten hos medarrangörsföreningen Sirius Innebandy, om beskedet:
- Som lokal arrangör är det naturligtvis oerhört tråkigt, men väntat, att Innebandyfesten 2021 inte blir av. Vi ställer in siktet omgående på 2022 och hoppas kunna bjuda på det bästa arrangemanget någonsin i Innebandyfestens historia - med fyllda läktare och fest i IFU Arena.

- Vi uppskattar mycket vårt samarbete med Svenska innebandyförbundet, IK Sirius IBK och Uppsalas arenor. Det är en utmanande tid och vi har alla haft beredskap för flera scenarion. Vi hoppades in i det längsta att kunna genomföra Innebandyfesten, men vi har givetvis också haft beredskapen för att smittläget och restriktioner ej medger ett genomförande just nu, som nu. Vi ser fram emot gemensamma evenemang i framtiden, säger Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala.

Fler kommentarer:
Magnus Nilsson, tävlingschef Svenska Innebandyförbundet, tfn 0760-38 20 41
Ted Wikström, projektledare Innebandyfesten Sirius Innebandy, tfn 0733-49 04 70
Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala., tfn 0767-61 83 35

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-05-12, kl 15:00