Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Warberg IC

Med en stark avslutning på förra säsongen lämnade Warberg IC bottenstriden och klarade sig kvar i Svenska Superligan med åtta poängs marginal. Lagets målsättning inför kommande säsong är att spela slutspel och bli ett mer spelförande lag
Läs om huvudtränaren Mikael Nilssons tankar inför starten av SSL.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi drog igång vår försäsong första maj. Vi har ett samarbete tillsammans med företaget Golden Wellness som driver vår fysträning. Vi har kombinerat gemensamma, individuella och innebandypass under försäsongen. Vårt fokus har varit kondition, styrka och fysik. Vi har även spelat mot killag och upplever att tjejerna har höjt fysiken ordentligt och är bra förberedda inför säsongen.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har tränat ett innebandypass i veckan. Tjejerna har även haft tillgång till enklare innebandypass för dem som önskat.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Nu under försäsongen har vi lagt grunden med fysiken. Vi kommer att fortsätta utveckla vårt egna spel med boll. Senaste säsongen låg fokus på vårt försvarspel och spelvändningar. Nu känner vi oss trygga med försvarspelet och vill utveckla spelet med boll samt vara ett mer spelförande lag. Vårt passningstempo kommer även utvecklas till det bättre.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Det blir viktigt att få ihop gruppen och jobba med den mentala biten. Det gäller att förstå vad som krävs och ta jobbet för varandra. Vi pratar mycket om det blå hjärtat, att jobba och slita för varandra i alla lägen.

 Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Julia Falk, målvakt från RIG Umeå. Hon är en framtidsmålvakt och är väldigt bra skolad. Julia har ett bra rörelsemönster i målet och läser spelet väldigt bra.

- Moa Gregorsson, back från Fristad GoIF. Det är en väldigt intressant spelare. Hon är riktigt duktig defensivt men även med bollen. Det är ett spännande nyförvärv med en hög klass på sitt defensiva spel.

- Amanda Wetterström, back från Pixbo Wallenstam. Hon har ett härligt spel med en grym inställning. Amanda har ett bra direktskott och kommer att bidra mycket till oss. Hon tillför även rutin då hon spelat i högsta ligan tidigare med Pixbo och håller ett högt tempo.

- Sofia Greften, forward från Pixbo Wallenstam. Sofia har ett fantastiskt bra avslut. Hon är smart på planen och kan anpassa sitt spel till det som behövs.

- Sofie Karlsson, forward från Telge. Det är en rutinerad spelare som har spelat i högsta ligan en längre tid. Sofie är en ledare på planen och bidrar med sin kunskap till sina medspelare.

- Sandra Hawerman, forward från Göteborg IBF. Hon är en riktigt snabb spelare och läser spelet väldigt bra. Sandra är en härlig avslutare och sätter dit bollen när hon får läge.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Många av våra spelare kan kliva fram under säsongen och bli spännande att följa. Men Sofia Greften kommer bli extra intressant. Hon har gjort ett stenhårt jobb under försäsongen och kommer garanterat bli ett utropstecken nu när hon kommer till Warberg IC.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi ska diskutera vårt mål tillsammans längre fram, men vi vill utveckla vårt spel med boll och bli ett mer spelförande lag. Vi vill förbättra vår egen kvalitet och vara med och slåss om slutspelsplatserna.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med vårt fantastiska lag. Jag har fått mersmak från förra säsongen och är otroligt laddad inför kommande säsong. Vi har grym potential i vårt lag och tjejerna sliter för varandra. Det är väldigt inspirerande att jobba med dessa tjejer.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- KAIS Mora, det är ett svårt lag att möta. Jag är grymt imponerad av deras offensiva spel. Det ska bli kul att möta dem i premiären här i Varberg.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55