Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför Svenska Superligan - Pixbo Wallenstam dam

Pixbo Wallenstam är ett lag som gång på gång visat att de hör hemma i toppen av SSL. Målsättningarna för kommande säsong är därför höga.
Huvudtränaren Per Tjusberg berättar om lagbygget och lagets nyförvärv inför säsongen 2018/19.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har fått in Linda Christiansson som ny fystränare i laget. Vårt fokus har varit annorlunda än tidigare säsonger. Vi satsar mer på att tjejerna ska få en grundstyrka och bli starka spelare som är tuffa att möta på planen. Tidigare har vi varit snabba och rappa, men lite tunna i närkamperna. Därför har vi lagt stort fokus på grundstyrkan men samtidigt har vi jobbat med att bibehålla vår uthållighet och snabbhet. Vi har haft fyra gemensamma fyspass och ett individuellt där tjejerna lagt fokus på det som de behöver som individer.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har inte lagt vårt största fokus på innebandy eftersom våra nyförvärv inte har flyttat till Göteborg än. Vi vill att alla spelare ska vara samlade så att vi kan spela ihop oss ordentligt.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi ska lägga ännu mer fokus på duellspel, så som en mot en. Vi ska utveckla den delen både offensivt och defensivt. Vårt lag är duktiga taktiskt och har ett bra kollektiv, men inför kommande säsong vill vi lyfta individerna allt mer.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vi ska få ihop den nya gruppen så snabbt som möjligt. Vi har tappat åtta spelare och fått in många nya spelare, då krävs det att vi får ihop gruppen på ett bra sätt. Det är en större omsättning på spelare inför denna säsongen och då vill vi få in samma goa känsla som tidigare i laget.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Lara Heini, målvakt från Piranha Chur, Schweiz. Hon är en landslagsmålvakt i Schweiz och är oerhört ambitiös. Lara är en rutinerad målvakt som varit med på internationell nivå och det känns superbra att hon valt oss.

- Mia Karjalainen, back från PSS, Finland. Hon är en extremt rutinerad finsk landslagsspelare som har spelat många stora matcher. Mia är en duktig duell- och närkampsspelare. Hon har bra fart i sitt spel och är en komplett spelare. Mia kan även spela på olika positioner och göra det riktigt bra.

- Denisa Ratajova, forward från SB Pro, Tjeckien. En rightfattad spelare som är komplett. När hon är i form är hon en av de bästa spelarna i världen och har hela paketet. Det gäller för henne att acklimatisera sig här i Sverige och då har vi en fantastisk potential i vår trupp.

- Emma Stenberg, forward från Lockerud Mariestad. Emma är en rightfattad forward som är extremt spelskicklig. Hon är en spelare som är allround och komplett i sitt spel. Emma har ett bra driv och kan snabbt acklimatisera sig till tempot i SSL. Hon är en målmedveten tjej som kommer bli väldigt spännande att följa.

- Klara Loneberg, forward från Lockerud Mariestad. Hon är en extremt målmedveten och mogen spelare som gör mycket mål. Klara har en otrolig känsla för målet och sätter dit bollarna när hon får chansen. Det ska bli riktigt intressant att följa hennes resa och hon kan snabbt göra avtryck i SSL.

- Vendela Svarén, forward från Pixbo IBF. Vendela är född 00 och är en extremt fysisk spelare. Hon har lång räckvidd och har ett härligt tempo i sitt spel. Vendela kan bli riktigt bra och är verkligen en framtidsspelare.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Isabell Krantz, hon var otroligt bra varje match förra säsongen. Om hon får ta för sig på hela planen kan hon briljera i många lägen. Hon kommer få allt att stämma denna säsongen som väntar och då har vi en Krantz som är helt ostoppbar.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Vi vill självklart vinna SM-guld. Vi har ett härligt go och driv i laget till att vinna varje match. Vi tar med oss mycket från semifinalserien mot IKSU förra säsongen. Det var små marginaler som avgjorde varje match och vi stod emot bra. Vi vet att vi kan slå alla lag och den känslan tar vi med oss inför kommande säsong.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag tycker det ska bli jättekul med den nya gruppen. Vi har en bra variation i laget och det ska bli spännande med dem utländska spelarna. Det är en ny miljö för många spelare och det tror jag är nyttigt för oss som lag. Vi har verkligen en nytändning i gruppen, så jag är förväntansfull.

 Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Som det ser ut nu är det många lag som blir tuffa att möta. Inget lag känns överlägsna så det kommer bli väldigt jämt i toppen. Jag tror inte att något lag kommer sticka ifrån.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55