Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Hill straffhjälte när Sverige vann EFT

Sverige vann den sista matchen i EFT, då de mötte hemmanationen Tjeckien efter straffdrama. Amanda Hill räddade fem av sex straffar. Det ledde till att Sverige till slut vann med 6-5.
-Hon gjorde en jättebra match, säger Emelie Wibron om Amanda Hills insats.

På söndagskvällen vann Sverige fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour efter vinst mot Tjeckien.

Både Tjeckien och Sverige gick in hungriga i matchen och lagen följdes åt i alla perioder fram till slutsignalen och matchen gick till straffar för att kunna skilja lagen åt. Amanda Hill stod i målet för Sverige och hade redan under den ordinarie matchtiden gjort en strålande insats. Under straffarna så räddade hon sedan fem av sex straffar.

-Det är jättekul såklart och att man får vara med i matchen och känna att man är stabil och sitter rätt och ha en skön känsla. Verkligen jättekul att få visa vad man kan, säger Hill på frågan om hur det känns att ha en sådan betydande roll i Sveriges vinst.

Emelie Wibron var en annan matchhjälte i dagens match, hon satte den sjätte straffen för Sverige vilket ledde till att Sverige vann turneringen.

-Det är såklart kul att vi vann matchen till slut, jag hade helst sätt att vi hade vunnit under ordinarie tid men kul att vi ändå vann på straffarna, säger Wibron om att lägga den avgörande straffen.

-Amanda Hill gjorde en jättebra match och hon gjorde jättemånga viktiga räddningar som gjorde att det var oavgjort efter ordinarie tid, säger Wibron om Hills insats i dagens match.

Matchen var Anna Wijks 100:e landskamp, något som uppmärksammades innan matchen när hon fick en pokal av landslagsledningen.

-Det är häftigt såklart och det känns rätt sjukt. Det är mitt elfte år i landslaget och jag är lika tacksam varje gång jag får vara här så att det känns jättestort, säger Anna Wijk.

MATCHFAKTA
Euro Floorball Tour, Prag
Tjeckien-Sverige 5-6 (1-2, 3-2, 1-1, 0-1)

Första perioden
1-0 (06.40) Eliska Krupnova (Denisa Ratajova)
1-1 (15.33) Alice Granstedt (Amanda Delgado Johansson)
1-2 (19.13) Amanda Delgado Johansson (Moa Tschöp)

Andra perioden
1-3 (06.20) Emelie Wibron
2-3 (10.29) Tereza Urbankova (Eliska Krupnova)
3-3 (12.49) Tereza Urbankova (Denise Ratajova)
4-3 (13.17) Martina Repkova (Gabriela Tozickova)
4-4 (16.06) Klara Molin

Tredje perioden
5-4 (08.11) Denise Ratajova (Tereza Urbankova)
5-5 (09.40)  Johanna Hultgren (Moa Tschöp)

Straffläggning
6-5 Emelie Wibron

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56