Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Guld till Uppland P16 i SDF-SM 2021

Pojkfinalen i distriktslags-SM 2021 mellan Uppland och Småland blev en intensiv match där Uppland tog ledningen i slutet av den första perioden. 1-0 blev sedan 3-1 till Uppland när laget säkrade guldmedaljen i SDF-SM 2021. 

– Det har varit en helt fantastisk resa från samtliga. Vi kämpar hela vägen och det leder fram till guld, säger Upplands Sakarias Ulriksson. 

Det dröjde till slutet av den första perioden innan Uppland kunde spräcka målnollan i finalen mot Småland. Därefter följde en mållös andraperiod innan Uppland ökade på sin ledning i inledningen av den sista perioden av pojkfinalen. Slutresultatet skrevs till 3-1 i Upplands favör innan slutsignalen ljöd i Nyköping. Slutsignalen innebar också att Uppland vunnit ett historiskt första guld på pojksidan i SDF-SM.

– Jag tycker att det är en jämn match. Mycket bra chanser från båda hållen men till slut så drar vi det sista strået vilket är skönt, säger Sakarias Ulriksson. 

Sakarias Ulriksson var också den spelare som vann poängligan på pojksidan under SDF-SM 2021 med sina 17 mål och 11 assist. Efter finalens slut väljer Ulriksson att lyfta fram sina lagkamrater som anledningen till poängsuccén. 

– Det är tack vare lagkamraterna som står där, jag hade inte kunnat göra det själv. 

Beskriv er resa genom SDF-SM 2021?

– Helt underbar. Vi vinner alla matcher i gruppen förutom mötet mot Småland som vi förlorar. Sen gör vi det bra i slutspelet och sen är vi väldigt revanschsugna idag, och vi vinner – till slut. 

Matchfakta
Uppland-Småland 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

Första perioden
1-0 (14.06) Oskar Söderquist (Sakarias Ulriksson)

Andra perioden
-

Tredje perioden
2-0 (06.07) Kevin Rosenvald (Sakarias Ulriksson)
2-1 (07.31) Jack Sundling (Hobbe Janefrid)
3-1 (13.08) Sakarias Ulriksson

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-11-02, kl 21:26