Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Första motionsinnebandyföreningen skapad

Nu har Västmanlands Innebandyförbund gått i bräschen för att utveckla motionsinnebandyn i Svensk Innebandys regi. Den första Motionsinnebandyföreningen är skapad.
– Vi måste äga vår idrott på alla plan, säger VIBF:s Stefan Karlsson. 

Det senaste året har Svensk Innebandys Jenny Hedlund haft till uppdrag att ta fram en strategi för hur man ska kunna samla all motionsverksamhet inom förbundet. Tillsammans med en arbetsgrupp har hon tagit fram en plan – som nu sätts i verket.

Det här är ytterligare ett sätt att vidareutveckla arbetet utifrån SIU-modellen och det bruna spåret, och därmed kunna erbjuda innebandy för alla som vill spela som inte har tid att satsa i den ordinarie tävlingsverksamheten för 16 år och uppåt.

– I och med bildandet av Motionsinnebandyföreningen kan vi ta vara på den kompetens som finns i våra distrikt och verka som ett komplement till alla våra föreningar. Vi strävar ju efter, precis som Stefan säger, att vi ska äga vår idrott på alla plan och då måste vi hjälpas åt, säger Jenny Hedlund.

Stefan Karlsson, som jobbar på Västmanlands Innebandyförbund, har skapat den första Motionsinnebandyföreningen (MIBF).

"Det är kul att innebandyn får göra något före alla andra"

Stefan Karlsson, Västmanlands Innebandyförbund 

– Ja, vi måste äga vår idrott på alla plan. Det har jag tjatat om från början. Alla vill vara lite stjärna och ha suget att kunna spela även när man är plus 30, 40 och 50. Och det ska vara under ordnade former, säger Stefan Karlsson och fortsätter:

– Det här måste flera applicera, även andra idrotter. Det är kul att innebandyn får göra något före alla andra. Innebandyn ska göra sådana här nya grejer, vi vågar det.

Svensk Innebandy vill ha ett likvärdigt motionskoncept som fungerar för hela Sverige. Och nu hoppas både Jenny Hedlund och Stefan Karlsson att flera kan ta efter Västmanland i skapandet av föreningen.

– Jag fick starta en ny förening precis som man gör med alla andra föreningar. Vi har haft ett årsmöte där jag blev vald som ordförande och vi har valt in styrelseledamöter. Sedan tog vi Riksidrottsförbundets normalstadgar och gjorde om till våra egna dokument.

Nästa steg för Karlsson blir att lägga över alla befintliga spelare från den nuvarande motionsserien till den nya motionsföreningen. Hittills har han fått låna utrymme i den lokala föreningen Barkarö SK. Men nu blir det annorlunda.

– Jag vill rikta ett stort tack till Barkarö SK att vi har fått husera i deras förening. Det har varit jättesnällt. Men nu har vi en egen förening och jag ser bara möjligheter. Allt blir mycket lättare.

– Är det något distriktsförbund som undrar hur man gör kan jag berätta det för dem. Vi ska hjälpa varandra.

Foto: Calle Ström

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55