Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Flera nyförvärv att följa i Sirius herrar

Utveckling av det egna spelet ska göra IK Sirius IBK fräschare och mer sevärda under säsongen 2018/19.
Så här säger huvudtränare David Ahlmark inför starten av SSL.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har kört ren fysträning där vi haft fem pass i veckan. Vårt fokus har varit kondition och styrka. Vi vill vara väl förberedda så att killarna håller sig skadefria under säsongen.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har inte tränat någon innebandy alls. Vi har lagt vårt största fokus på fysiken och drar igång med vår innebandyträning i augusti.

Vad kommer ni att göra för att bli ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi är ett ungt lag men har samtidigt fått in mer spelskickliga spelare. Vi kommer fortsätta att utveckla vårt egna spel och lägga tid på att bli ett mer spelande lag.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- För att det ska gå bra för oss rent lagmässigt gäller det att få in de unga spelarna i laget ordentligt. Vi vill att de snabbt anpassar sig till tempot och spelet i SSL.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Erik Storgårds, back från Esport Oilers, Finland. Det är en rutinerad spelare som har sex säsonger bakom sig i högsta ligan. Han kommer bidra med mycket rutin och ta med sig lite av den finska innebandyn till oss.

- August Moberg, målvakt från Rotebro. En ny målvakt som gjort det bra i sin tidigare klubb. Han verkar redo att ta sig an SSL och samtidigt vara en utmanare på målvaktssidan hos oss. Han har haft förtroende tidigare trots sin unga ålder och det ska bli intressant att följa honom.

- Sebastian Jonsson-Linderdahl, back från Gävle. Det är ett spännande nyförvärv som är en stark och fysisk back. Det ska bli kul att se hur han tar sig an SSL.

- Johan Kruse, back från RIG Umeå. Johan är ifrån Uppsalaregionen och känns som en naturlig värvning för oss. Han är en ung och spelskicklig back som är seriös och välutbildad med sin innebandy.

- Filip Björk, center från Visby. Det ska bli spännande att se hur hans utveckling går när han spelar i SSL. Vi har stora förhoppningar att Filip lyckas bra hos oss.

- Lukas Sjöblom, forward från RIG Umeå. Lukas är en spännande rightforward och är en riktig målskytt. Han har en väldigt spännande spelartyp som ska bli intressant att se i SSL.

- Jonathan Blomqvist, forward från Sirius herrjuniorer. Han är född 99 och är en stor fysisk forward. Jonathan är tuff att möta i närkamper och är orädd i många situationer.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Filip Eriksson, han är magiskt bra och kommer även vara det kommande säsong. Han har både passningsspel och målskytt i sig. Filip har en grym känsla och kommer bli en fantastisk spelare.

Vad är ert mål för säsongen 2018/19?
- Det har vi inte satt upp än. Vi kommer jobba mycket med utvecklingen av vårt egna spel under kommande säsong.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser fram emot att träna detta laget och se vart vår utveckling tar vägen och vad vi kan åstadkomma tillsammans. Sirius har stått still lite det senaste säsongerna, så jag ser fram emot att ta nästa steg och tror att många kommer få se ett nytt och fräschare Sirius.

Vilket blir det tuffaste laget att möta – och varför?
- Jag tycker att alla lag är tuffa att möta. Vår insats är det viktigaste och det är det som vi fokuserar på. Det hänger mycket på oss själva och vår prestation.
 

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55