Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Flera hyllningar till Wibron

Foto: Bosse Grängsjö

Emelie Wibron blev historisk när hon gjorde sin 111:e landskamp i och med VM-semifinalen i Uppsala.
Efteråt hyllas hon av landslagschefen Sofie Andersson och förbundskapten Åsa Karlsson.

Wibron blev den mesta damlandslagsspelaren genom tiderna när hon äntrade planen mot Schweiz i VM i Uppsala. Det tidigare rekordet hade Isabell Krantz med sina 110 landskamper. Nu är Wibron ensam på toppen med 111.

Efter matchen hyllades Wibron av sin förbundskapten.

– Hon betyder grymt mycket med sin rutin och erfarenhet. Hon är en kravställare som vet vad som krävs i sådana här matcher. Hon är viktig för all svensk innebandy, säger Åsa Karlsson och kommenterar Wibrons insats i matchen mot Schweiz:

– ”Empa” jobbade jättebra och går alltid in hundra procent. Hon vill alltid försöka vara bäst och det kommer hon ofta väldigt långt på. Hon var väldigt stark i matchen och en betydelsefull spelare i avgörande lägen.

Även Svensk Innebandys landslagschef Sofie Andersson stämmer in i hyllningskören:

– Jag har själv haft äran att spela med Emelie i både klubb- och landslag. Hon förtjänar alla hyllningar en sådan här dag. Hon är otroligt viktig för landslaget och en fantastisk förebild som visar att det går att hålla en extremt hög nivå under lång tid. Hon vill hela tiden bli bättre och jobbar hårt för det samtidigt som hon kombinerar sitt elitidrottande med en civil karriär och familjeliv. Jag hoppas att hon fortsätter utöka sitt landskampsrekord under en lång tid framöver.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2021-12-04, kl 19:39